Opende maakt het S.C. Stiens 1 niet lastig

Gezien de uitslagen van Opende tegen sterke tegenstanders, waaronder S.C. Stiens zich mag rekenen, was op voorhand gerekend op een zware wedstrijd voor S.C. Stiens. Tel daarbij op dat trainer Riemer Kooistra niet kon beschikken over veel basisklanten in verband met schorsingen, blessures en vakantievertier. Voor Opende lagen er dus zeker goede kansen op punten in de strijd tegen degradatie, maar ze maakten ze het niet waar. Was het dan de zwakte van Opende of de kracht van S.C. Stiens? Hoewel er maar liefst 6 doelpunten vielen, kon het duel eigenlijk 90 minuten amper boeien.

Achterstand voor S.C. Stiens

In de openingsfase beet Opende nog goed van zich af en kwam op een 0 – 1 voorsprong door een veelheid aan passings- en dekkingsfouten bij S.C. Stiens.  Even dachten de supporters van S.C. Stiens: “wordt het weer zo’n middag?”, maar het liep anders. S.C. Stiens schakelde een tandje bij en je kon zien dat Opende hierin niet meekon. Met name de verdediging van Opende was de zwakke schakel en S.C. Stiens zag dat goed. Door goed presswerk van Harry Dijkstra, kwam de bal bij Ewoud Bergsma. Ewoud stond de eerste helft op linksbuiten, maar wist deze positie bewonderenswaardig goed in te vullen. Hij zette Peter Jansen Klomp vrij voor de goal. Op zulke momenten moeten spelers als Peter laten zien dat ze hun ploeg op sleeptouw nemen en hij stelde hierin niet teleur en schoot fraai de 1 – 1 tegen de touwen.

Nog voor rust rechtgezet

Daarna was S.C. Stiens wat op zoek ging naar de voorsprong en die kwam er snel. Het was Ewoud die bij een aanval het overzicht goed hield en de 2e bal bekeken achter de keeper schoot. Als kort daarna Opende er zelf 3 – 1 van maakt, was de wedstrijd ook min of meer al gespeeld. Een goede aanval van S.C. Stiens met als eindbestemming Huub Klijnsma werd door zijn directe tegenstander erg mooi achter zijn eigen keeper geschoten. Voor de rust maakt man van de wedstrijd Jordy Weykamp de 4 – 1 na een mooie lage vrije trap. Deze 4 – 1 was de ruststand. Een helft waarin S.C. Stiens duidelijk veel sterker was dan Opende, zonder dat het goed speelde. Opgemerkt mag worden dat Willem Tino Rauwerda op die momenten dat hij er moest staan er ook daadwerkelijk stond. Was S.C. Stiens zuiniger geweest op balbezit en beter de vrije man had benut was de rust opgezocht met dominant voetbal, waarin Opende mogelijkerwijs aan de scheids had gevraagd vroegtijdig de wedstrijd te beëindigen.

Matige tweede helft

Wederom begon Opende strijdlustig aan de 2e helft en dwong S.C. Stiens even terug, maar S.C. Stiens boog niet en nam het initiatief weer over. In de tweede helft viel er eigenlijk niet veel te beleven. Willem Wijma kwam erin en dan gebeurt er altijd wat. Mooi om te zien hoe groot zijn bewijsdrang is en helaas beloonde hij zijn eigen inzet niet met een nagenoeg niet te missen kans. Ook Sander Kars viel in en kon zo mooi ervaringsminuten maken. Het was wederom Jordy die het scorebord liet wijzigen. Met hard afstandsschot bepaalde hij de einduitslag op 5 – 1.