Oosterlittens MO17-1 – S.C. Stiens MO17-2

Een complete selectie zoals het hele seizoen al; vandaag aantredend tegen Oosterlittens. Een mooie tegenstander om eens het doelsaldo tegen op te krikken. Helaas kwamen we van een koude kermis thuis.

Een eerste helft waar het voetbal niet overhield, het sprankelende en frivole spel van voor de winterstop was niet aanwezig. Ballen werden rücksichtslos naar voren geschoten en deze kwamen dan ook 40 minuten lang weer net zo hard terug. Waar eerder alle wedstrijden door dit jonge en nog eigenlijke MO15 team voetballend werden opgelost was daar vandaag geen enkele sprake van. De spaarzame momenten waarin wij de ruimte vonden moeten dan ook benut worden maar helaas en een doelpunt had ook zeker niet verdiend geweest.

De tweede helft zou op een andere manier moeten worden aangevangen want anders zouden wij kostbare punten laten liggen. Met een kleine omzetting veranderde het beeld in de tweede helft, er werd een stuk beter gevoetbald met een extra speler erbij op het middenveld en dit leverde dan ook een groot aantal kansen op. Van dichtbij en veraf, doelpoging na doelpoging, de keepster van Oosterlittens haalde ze er allemaal uit en anders was daar altijd nog een been van de tegenstander die een doelpunt voorkwam. 70 minuten gespeeld en nog 0-0, de tijd begon te dringen maar het lukte niet, ondanks het grote overwicht in de tweede helft konden wij het niet laten bollen en dan komen voetbalwetten bovendrijven: “als je zelf het doelpunt niet maakt dan krijg je deze tegen.” De allerlaatste minuut, een bal aan de zijkant die vol op de pantoffel werd genomen eindigde bij ons in het doel, 1-0 voor Oosterlittens. We hebben het aan onszelf te wijten, in de rust werd nog gezegd door Oosterlittens dat ze het niet verwacht hadden dat de wedstrijd zo zou verlopen. We hebben onszelf tekort gedaan, we kunnen veel beter en dit moeten we ook iedere week laten zien. Onderschatting is uit den boze wil je bovenaan eindigen.

Volgende week een kans om de rug te rechten tegen Beetgum, ik heb er alle vertrouwen in dat wij deze wedstrijd van ons af gaan spelen en dat wij laten zien wie de favoriet is voor het kampioenschap.