Oosterlittens JO17-1 – S.C. Stiens JO17-2

Op een prachtige november zaterdag waarvan zelfs Piet Paulusma het weer niet van had voorspeld hadden de heren van JO17-2 de lastige taak om 3 punten op te halen bij de nummer 2 van de competitie Oosterlittens JO17-1.
Met een goede 10 minuten vertraging door dat Jurre Kooren in al zijn zenuwen zijn schoenen was vergeten vertrok de selectie van Stiens naar Oosterlittens.
Bij aankomst kregen iedereen van de technische staf en supporters een gratis bakje koffie of thee. Dit is gastvrijheid en tot ieders verbazing hoef je hier niet borg te betalen voor de klusjes een voorbeeldje voor Stiens misschien?
Voor het eerst dit seizoen werd er tot genoegen van de spelers in het 1-4-3-3 systeem gespeeld.
Toen beide ploegen klaar stonden voor de aftrap deed zich het volgende probleem voor. Vanaf de kant werd er geroepen “is er ook een scheidsrechter?”. En dit was een verdomd goede vraag. Toen er een vrijwilliger voor deze functie was gevonden kon de wedstrijd eindelijk beginnen. In de eerste 10 minuten was het een typische 0-0 wedstrijd. Een slag op het middenveld, Stiens dat geen kansen creëerde en Oosterlittens die op een afstand schot die over ging ook niks creëerde.
Dit veranderde toen na een klein kwartiertje spelen gelegenheid spits Alwin Vijver na een prachtige combinatie 1 op 1 met de doelman van Oosterlittens werd gezet.
Het leek er op dat Alwin keurig de bal langs de keeper schoot maar deze wist op magistrale wijze de bal tot een corner te verijdelen.
Dit was de ommekeer in de wedstrijd Stiens combineerde geweldig en Oosterlittens had niks meer in te brengen. Maar verder dan een paar kleine spelden prikjes kwamen de heren van Stiens niet.
Tot in de 24ste minuut van de wedstrijd de eigenlijk nog geblesseerde rechtsback Devin Witteveen met zijn gouden rechter voet de bal vanaf 25 meter heel bekeken in de linker onder hoek schoof. Na dit fraaie doelpunt viel het op vanaf de bank dat Devin helemaal niet aan het juichen was ondanks dat dit zijn eerste goal in jaren was. Maar eigenlijk heeft hij wel gelijk want zoals Mario Balotelli ooit zei ik hoef niet te juichen als ik scoor een postbode juicht toch ook niet als hij een brief door de bus duwt.
Maar ter wel iedereen van Stiens nog genoot van Devin zijn doelpunt. Wist Oosterlittens gelijk uit te breken en een levens grootte kans te creëren. Gelukkig was doelman Rendert Jan wel al uitgejuicht en wist de bal te keren.
Een kleine 5 minuten later was Stiens weer erg dicht bij een doelpunt. Vanaf 20 meter van het vijandelijke doel mocht centrale verdediger Melle Dam een vrije trap nemen. Toen de bal van de voet ging stond de bank van Stiens al te juichen maar helaas voor hun en Melle zelf wist de keeper deze bal prachtig uit te kruising te zweven.
Toen de klok op 35 minuten en 14 seconde stond vond de scheidsrechter het genoeg. De leiders van beide ploegen keken elkaar raar aan want 40 minuten is toch normaal voor deze leeftijdscategorie. Na dat de scheidsrechter hierover ook ingelicht was kon de wedstrijd weer worden hervat. In deze laatste 5 minuten gebeurde er vrij weinig. Maar dit was natuurlijk omdat beide ploegen in de war waren van de situatie en eigenlijk wel zin hadden in een kopje thee.
Na de rust was zoals verwacht Oosterlittens gebrand op minimaal een punt en zette aan. Kan een aantal kansjes was er voor het eerst echt paniek in de achterhoede van Stiens. Maar gelukkig hebben wij Rendert Jan die op zeer acrobatische wijze in twee instanties de bal uit de goal te houden.  Normaal gesproken duurt z’n stormloop slechts 10 á 15 minuten. Echter was er in deze wedstrijd niks normaal.
Terwijl Oosterlittens maar bleef komen werd het maar spannender en spannender. Maar per kans van Oosterlittens konden we een redding voor Rendert Jan bij schrijven. Na 60 minuten wisselde coach Rick Landstra en dit pakte aardig uit. Oosterlittens bleef weleens waar de bovenliggende ploeg maar verder dan een afstand poging kwamen ze niet.
Toen in de 68ste minuut linksback Leon Overeinder geblesseerd uitviel en doelpuntenmaker Devin Witteveen de wedstrijd op deze positie af zou maken zakte Oosterlittens de moed helemaal in de voetbalschoenen.
Doordat de storm voor Rendert Jan zijn goal eindelijk ging liggen kwam Stiens 2 minuten voor het einde van de wedstrijd voor het eerst bij het vijandelijke goal kwam was het opnieuw de geweldig spelende Alwin Vijver die in stelling werd gebracht. Met een beheerst boogballetje passeerde hij de doelman maar jammer genoeg stond er een verdediger die de bal uit de kruising kopte.
Toen de scheidsrechter na 84 minuten voor het laatst floot waren de eerste 3 punten van de nieuwe competitie een feit.
De laatste vraag van de dag is dan nog wie wordt er man of the match? Kies je voor de doelpuntenmaker, je weergaloos keepende doelman of toch voor de een speler die boven zich zelf uitsteeg.
Na een paar nachten slapen is de trainer er uit alle 13 meegereisde spelers worden bij deze verkozen tot spelers van de wedstrijd.
Tot slot wil ik de scheidsrechter en tegenstanders bedanken voor deze zeer sportieve en leuke wedstrijd.

Ik hoop alle lezers van dit stuk op zaterdag 10 december om 12:30 terug te zien bij de volgende thuis wedstrijd tegen MKV.