MO17-2 verliest van Blauw Wit MO17-1

Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen. Zaterdag stond Blauw Wit MO17-1 op het programma en was er een nieuwe kans om te laten zien dat we goed kunnen voetballen.

Al snel werd duidelijk dat Blauw Wit de overhand had, ze voetbalden makkelijker en beter en wij wisten ons vaak geen raad met het 4-mans middenveld en dit bracht ons vaak in de problemen. Ook voorin hadden we ontzettend veel moeite tegen een prima spelend Blauw Wit. In de eerste twintig minuten was het enkel Blauw Wit die gevaar kon stichten maar verder dan een drietal schoten die naast het doel belandden kwamen ze niet. Met een knappe actie wist een speelster van Blauw Wit twee á drie verdedigers te omzeilen en schoot ze knap binnen en slechts een paar minuten later wist Blauw Wit ook haar tweede doelpunt te maken. Waar wij bleven kijken en dachten dat de bal over de achterlijn was, deed Blauw Wit wel wat het moest doen. Je moet doorspelen tot de scheidsrechter heeft gefloten. De 0-2 stond op het bord en er moest nog een kwartier gespeeld worden in de eerste helft, een helft waarin wij er totaal niet aan te pas kwamen tot het half uur punt. Twee prima aanvallen van onze kant die helaas beide keren er niet in gingen. De keepster van Blauw Wit wist knap haar doel schoon te houden.

De tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt en al snel dienden zich grote kansen aan van onze kant, Tara werd tot twee maal toe goed bediend maar ook nu bleek de keepster van Blauw Wit een sta in de weg. En ook de twee kansen hierop bleken een prooi voor de keepster te zijn die heel erg sterk stond te keepen. Tien minuten in de tweede helft gingen de kopjes hangen na een counter van Blauw Wit, wiens spits te snel was voor onze verdediging, die werd gepromoveerd tot doelpunt. Ondanks het sterke slot van de eerste helft en de sterke start van de tweede helft moesten wij de prijs betalen voor de gemiste kansen. Een paar minuten later was daar ook de 0-4 al van Blauw Wit na een zwakke spelvoortzetting van onze kant wist Blauw Wit er gemakkelijk doorheen te lopen en dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd. Veel kansen werden er niet meer gecreëerd en Blauw Wit was zeker de verdiende winnaar van deze wedstrijd.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen MO17-1 op het programma en ook zij zullen een pittige tegenstander zijn.