MKV’29 MO17-1 – SC Stiens MO17-2

Met een compleet team bezochten we de uitwedstrijd bij MKV, vorig seizoen troffen wij de MC1 van MKV met de MC2 van Stiens en bleken we aan elkaar gewaagd te zijn, de MC2 is bijna in zijn geheel doorgeschoven naar de MB2 en op een paar wijzigingen na is het team bij elkaar gebleven. De MC1 van MKV bleek vorig jaar een sterke tegenstander te zijn met een aantal prima speelsters en dat zou vandaag niet anders zijn.

Kunstgras was de ondergrond van de wedstrijd, dat broeit altijd zo lekker met warm weer dus zouden er vandaag drinkpauzes worden ingelast. Met een andere instelling dan vorige week moest er vandaag aan de wedstrijd begonnen worden want MKV is, met alle respect voor CVO/Ouwe Syl, toch een tegenstander van een ander kaliber. Toch begonnen we ook vandaag weer veel te laks aan de wedstrijd al was het spel wel een stuk beter dan de vorige keer maar dit komt ook ongetwijfeld doordat MKV ook wel wil voetballen. De strijd werd vooral gestreden op het middenveld waardoor de kansen uitbleven. in de 7e minuut was het de linksback van MKV die een weggewerkte bal ineens op de pantoffel nam en de bal van net over de middenlijn hoog richting ons doel schoot. Barber wist de bal achteruitlopend, met een uiterste inspanning en ook nog tegen de zon inkijkend, net voor de doellijn te keren maar uit de rebound was het helaas raak, MKV reageerde sneller en wist de bal binnen te tikken. 1-0 was de stand en deze bleef voorlopig nog wel even op het bord staan, de eerste helft stond niet bepaald bekend om de grote hoeveelheid aan kansen. Wij kwamen er af en toe doorheen maar wisten geen goede doelpogingen te creëren en dit gold ook voor MKV. Het was dan ook typerend dat het enige doelpunt voortkwam uit een wilde trap naar voren die met enig fortuin in de rebound bij een speelster van MKV belandde. Net als vorig seizoen waren wij ook nu weer aan elkaar gewaagd. Het veldspel was beter dan vorige week maar er waren nog voldoende verbeterpunten. De voorhoede stond geïsoleerd, de verdediging had vandaag moeite met aansluiten en het middenveld moest daardoor gigantische afstanden overbruggen, op deze manier maak je het de tegenstander makkelijk om aan voetballen toe te komen, de ruimtes waren simpelweg te groot. In de tweede helft zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Na de pauze werden we brutaler en namen duidelijk het initiatief over, de verdediging sloot aan en de ruimtes werden kleiner gehouden bij balverlies, voorin was het jammer genoeg af en toe nog steeds een eiland, het was nog te afwachtend in het geheel. In de 47e minuut was er dan eindelijk een goede aanval die begon op de eigen helft. MKV werd met een fraaie combinatie weggespeeld en Anniek werd met een mooie bal van Laura diepgestuurd. Anniek rekende af met haar directe tegenstander maar stuitte helaas op de keeper van MKV. Achterin stond het prima, MKV wist er slechts sporadisch uit te komen maar counters werden vakkundig om zeep geholpen door Esma, Nicole, Evelien, Dyantha en Janita. Mocht een bal alsnog over de verdediging vallen dan was deze voor Barber. In de 60e minuut volgde er een steekpass van Danique op Anniek die afrekende met haar tegenstander op de achterlijn en samen met Hannah voor de keeper stond. Helaas werd er afgefloten omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest en of dit nou wel of niet het geval was, een grensrechter staat er niet voor niets. In de laatste twintig minuten voerden wij de druk verder op maar schoten op doel werden knap gepakt door de keepster van MKV of aanvallen werden te lang doorgevoerd waardoor MKV al weer meer dan genoeg speelsters achterin had. De laatste vijf minuten, alles of niets. Het werd helaas niets en ondanks een goede tweede helft waarin wij zeker meer hadden verdiend, was de uitslag 1-0 voor MKV en cijfers liegen niet.

Positief was de verbetering ten opzichte van de wedstrijd tegen CVO/Ouwe Syl. Maar er zit meer in en dat weten de meiden zelf ook.

Scheidsrechter bedankt, MKV bedankt en alle andere vrijwilligers bedankt die hebben meegeholpen aan deze wedstrijd.

Volgende week staat S.C. Stiens MO17-2 – Blauw Wit MO17-1 op het programma, deze wedstrijd wordt om 11:30 uur gespeeld. Graag tot dan.