MKV’29 F1 – SC Stiens F1 (2-4)

Dagen lengen zich en de winterstop is eindelijk voorbij! De jongens van F1 stonden te popelen om te beginnen aan de voorjaars-competitie. Tijdens de winterstop heeft F1 de bal lekker laten rollen, zo werd er onder andere goed doorgetraind. Om het wedstrijdritme op peil te houden had de leiding van F1 enkele oefenwedstrijden ingepland. Uit bij Leovardia F1 werd na 3 x een gelijk spel gewonnen met 3-1 en in Drachten tegen ONB werd 3-3 gelijk gespeeld. Best wel knap, in de wetenschap dat er twee talenten van ONB bij Groningen en Heerenveen voetballen. En….., we hadden kans na een 3-1 voorsprong vlak na rust ook dit oefenduel winnend af te sluiten.

Vriendenteam

SC Stiens F1 kenmerkt zich door een heus vriendenteam. Eén whats-appje “wie komt er voetballen?” en de jongens staan weer samen een balletje te trappen. Ze zijn dan ook buiten trainingen en wedstrijden om, veel te vinden op de velden van SC Stiens. Trainingen worden serieus en met veel plezier en inzet gevolgd.
Daarnaast kennen de jongens door een vaste opstelling hun positie en weet iedere speler wat zijn taak is. Hierdoor kan positiespel worden gespeeld en onderscheid het zich vaak van de tegenstander. Het snelle overspel met een opkomend middenveld van Koen Achterberg en Kars Meijer zorgt ervoor dat er met pressie wordt gevoetbald en goals vaak door de diepe spits Lars van der Pol worden afgerond. Daarnaast heeft Stiens F1 het grote voordeel dat ze een vaste keeper hebben. De betrouwbare sluitpost Joran Keizer volgt voor het tweede seizoen op rij met veel succes de keeperschool van Riccardo Boscolo. Hij traint iedere zondagmorgen en groeit met de week. Vaste waarden die achterin de deur op slot houden zijn Boyen de Boer, Tycho Kuijer, Bauke Janse en Hidde Wolf dikwijls met een vrije rol rechts achter/midden.

Prijzenkast

De prijzenkast van Stiens F1 is dit seizoen al aardig gevuld met 3 x een toernooi winst. Na Pieter Benedictus Toernooi Heerenveen, Milk Boarding toernooi Groningen en het Waad en Ie toernooi was het nu zaak om ook de competitie winnend af te sluiten. Voor de winter hadden we daar kans op, echter blessures speelden hierin ons helaas parten en bleven steken op een tweede plaats.
Het team heeft zich tot doel gesteld om de voorjaars-competitie op hun naam te schrijven. Ambitieus maar zeker realistisch! Als dit gaat lukken dan gaat voor deze laatste jaar F-pupillen, het seizoen 2015-2016 de boeken in als een voortreffelijk seizoen, waar nog lang met trots op terug mag worden gekeken.

Eindelijk weer voetballen

De wedstrijd van 5 maart tegen Leovardia werd door het slechte weer en beperkte inzet van velden afgelast. 12 maart mochten de jongens zich eindelijk weer klaar maken voor een competitie duel.
In de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd werden de jongens op scherp gezet. De opdracht was duidelijk, geconcentreerd en vanaf het fluitsignaal er boven op. De bal het werk laten doen door snel overspel het ultieme doel pakken…. de winst. Echter voor het zover was moet er nog 2 x 20 minuten worden gevoetbald. MKV’29 F1 was de kersverse en ongeslagen kampioen van de 2e klas en was gepromoveerd naar de 1e klas. Op het veld viel de lengte van sommige tegenstanders op. Het waren grote jongens. SC Stiens begon vanaf aftrap lekker vel de wedstrijd. De flanken werden goed bedient en zorgde snel voor een mooi uitgespeelde kans. De druk van MKV’29 nam toe, maar de aanvallen werden snoeihard door Boyen gestopt, die een geweldige eerste helft stond te voetballen. Hij zorgde dat de deur op slot bleef en SC Stiens weer kon opbouwen. Een mooie aanval zorgde voor de 0-1 die Lars knap binnenschoot. Het spel ging op en neer en SC Stiens wist de voorsprong van 0-1 de kleedkamer mee in te nemen. Tijdens de rust werden verbeterpunten besproken. Hidde gaf aan dat het best wel grote jongens waren, maar leiding daarin tegen gaf aan dat hij ook een lichaam had en zich best mocht laten gelden.

Tweede helft

In de tweede helft wist SC Stiens de voorsprong te vergroten. Hidde die met snelheid over links een man passeerde wist met een enigszins mislukt schot de doelman te verrassen. De bal dwarrelde vreemd over hem heen. 0-2. MKV’29 liet veerkracht zien en wist de aanval weer te kiezen. Met een geweldig afstandsschot vanaf de middenlijn werd Joran verrast. Gelukkig ging de bal rakelings over. Toch bleef MKV’29 de druk op de ketel te houden en werd uiteindelijk beloond met een mooie treffer. 1-2. Met nog een kwartier te spelen was het zaak om de voorsprong verder uit te bouwen, want de jongens van MKV’29 gaven zich nog niet gewonnen. Vlak voor de wissel werd Hidde door een mooie combinatie van Koen en Lars aangespeeld en Hidde wist met een mooie trap zijn tweede en daarmee de 1-3 binnen te tikken. Wederom wist MKV’29 een goede aanval op te zetten, met slordig uitverdedigen werd de spits bereikt, die de 2-3 op het scorebord zette. Nog 5 minuten met spanning de wedstrijd uit spelen. Kars die een goede tweede helft speelde en vandaag zijn nieuwe voetbalschoenen mocht uitproberen was ook hongerig naar een doelpunt. Met zijn nieuwe “kicks” moest dat toch gaan lukken. Vanaf rechts werd de aanval opgezet en Kars wist na het uitspelen van een tegenstander goed naar binnen te draaien. Zijn doel was duidelijk…. het net. En met een mooi schot tikte hij de 2-4 binnen. Voor het publiek van beide partijen een mooie wedstrijd naar te kijken. Voor SC Stiens F1 een mooi resultaat, in een duel waarin we fysiek duidelijk kleiner waren, maar in eindresultaat als beste naar voren kwamen. De eerste drie punten waren binnen, een mooi begin van de tweede competitiehelft.