MKV JO11-2 – S.C. STIENS JO11-1

De wedstrijd begon om 11.10 uur. Vol frisse moed begon S.C.Stiens met de aftrap. Meteen met felle duels. Beide ploegen hadden er dus zin in. Ze gingen natuurlijk beide voor de winst. Een van de duels was dusdanig, dat de eerste vrije trap voor Stiens was. Koen pakte de bal en loste een schot op het doel. Net mis. Vervolgens werd het spel in de eerste helft vooral door Stiens gedomineerd. Mooi breed spel. Zo had Koen de bal, speelde mooi breed naar Boyen, hij speelde weer terug naar Koen en hij opende over rechts naar Kars. Hij passeerde een paar spelers, maar werd toch op het laatste moment geblokkeerd door de verdediging van MKV. MKV kwam na ongeveer vijf minuten wat beter in het spel, wat eerder zoals gezegd door Stiens werd gedomineerd. Stiens werd wat nonchalanter en dat uitte zich in een doelpunt voor MKV. In de negende minuut een prachtige lob over Cas heen. (1-0) Gelukkig werd Stiens hierdoor wakker geschut. Want in de 10e minuut maakte Stiens de gelijkmaker. Vanuit achter werd de bal op Kars gespeeld, hij speelde meteen door naar de spits, naar Lars. Die bedacht zich geen moment en scoorde. (1-1). MKV ging meteen weer in de aanval. Toch werden ze gestopt door Sander B.  Hij speelde de bal in de rechterhoek. Kars snelde naar de bal en was er voordat MKV  er aan te pas kwam en knalde op de goal. Net over. MKV ging er weer voor en speelde goed met elkaar over. Maar in de dertiende minuut een corner voor Stiens. Koen nam de corner en gaf de bal mooi voor. Via een ballenkluts kwam de bal bij Sander vd N en scoorde resoluut. (1-2). Daarna weer een aanval van MKV. Ze hadden de smaak te pakken. Speelden mooi over en ineens een mooie pass in de hoek. MKV had net een beentje te kort. Doeltrap. Maar MKV bleef aanvallen en zocht de breedte goed op. Stiens had het even wat moeilijk. Maar Stiens herpakte zich weer. Er waren wat wissels en dan ineens kreeg Lars het op de hielen. Vanuit achter omspeelde hij wat MKV’rs en rende naar de achterlijn, gaf voor en jammergenoeg in het zijnet.

Daarna krijgt Stiens in de achttiende minuut een corner. Werd voorgezet, maar MKV pakte de bal keurig op. Er ontstonden weer mooie combinaties. Van Koen naar Ernst, van Ernst weer naar Lars en weer terug. Daarna werd de bal naar Kars en weer terug gespeeld en aansluitend via een klutsbal bij de keeper, die dus de aanval stopte. Stiens had gelukkig weer de overmacht. De bal kwam dan ook bij Kars. Hij ging al dribbelend richting goal en schoot op de goal.  Via de bovenkant lat goal ging de bal net uit. Jammer, het was een mooie aanval. Daarna kwam de bal in een volgend spelmoment voor de voeten van Koen. Hij keek en schoot. Net over de bal heen geschoten. Als deze bal goed was geraakt dan….. MKV ging er weer voor aan het einde van de eerste helft. Ze kregen een vrije trap. Het muurtje stond goed. MKV nam een aanloop en schoot keihard naar de goal. Cas maakte een prachtige redding en de bal belandde over de zijlijn.

Er vond een wissel bij Stiens plaats. Meteen na de wissel werd de bal voorgegeven door Kars en prachtig ingeschoten door Boyen. (1-3) MKV was ook weer wakker en ging er weer voor. Een uitbraak over links. Vanaf een grote afstand schoot MKV in de linkerbovenhoek. (2-3) Dat liet Stiens niet ongemoeid. Er ontstond meteen een opening over rechts via Koen naar Kars, via een dribbel naar de achterlijn, maar werd vakkundig verdedigd door MKV. De laatste corner van de eerste helft werd genomen. Nadat deze was genomen, werd er afgefloten. Vermoedelijk na een donderspeech in de rust, nam  MKV het voortouw weer. Stiens was in de eerste vijf minuten de weg een beetje kwijt. MKV had weer de overmacht.

Dan vond er ineens bij Stiens een omschakeling plaats. Lars en Ernst gingen een tweetjes aan en Lars kon aansluitend een schot op de goal wagen. Net nog aangetikt door de keeper. Een corner. Koen was in zijn sas en probeerde te scoren d.m.v. een hakje… Het scheelde niet veel. Daarna was er wederom een aanval van MKV. Deze werd keurig gestopt door Lars S.  Meteen schakelde Stiens om en Ernst werd naar voren gestuurd. Hij belandde alleen voor de keeper en scoorde (2-4) MKV liet het er niet bij zitten en zette weer de aanval in, waardoor in de tiende minuut van de tweede helft een prachtige aanval door hen op prachtige wijze wordt gestopt door Lars S. Hij speelde de bal meteen door naar Kars en hij knalde de bal naar de goal net mis. De bal kwam weer terug in het spel, de bal belandde bij Boyen voor de voeten en bam… een prachtige redding van de keeper. Ook werden er goede duels gevoerd. Spijtig genoeg ging het soms ook mis, gelukkig niet met opzet. Tijdens het duel plaatste een verdediger van MKV zijn elleboog op de neus van Ernst met een bloedneus tot gevolg. Snel werd hij gewisseld en geholpen. Het viel gelukkig mee, maar er was wel veel bloed. Ernst wilde graag weer het veld in, maar het was toch handiger om even aan de kant te blijven i.v.m. het herstel.

In de tussentijd had Stiens niet stilgestaan. Sander vd N scoorde (2-5) en aansluitend wist Kars in de twintigste minuut er ook nog een in te leggen (2-6). Stiens voelde zich onoverwinbaar. Het was zelfs zo sterk dat Koen de bal ineens tien keer ging hooghouden, midden in het veld, zonder dat hij werd aangevallen door MKV. Dat zag er leuk uit en dat vond MKV waarschijnlijk ook. De wedstrijd was toen dus al een beetje gespeeld. Wel ging MKV nog een paar keer in de aanval. Maar werd elke keer adequaat gestopt door dan wel Lars S, dan wel Sander B. Er werd vanuit achter nog een aanval uitgezet. Koen speelde de bal naar Kars, hij weer naar Boyen en hij weer naar Sander vd N. Schot op de goal, net mis. In de laatste minuut werd de aanval nog eens ingezet. Vanaf Koen werd de bal over links gespeeld naar Sander vd N. Hij nam de bal mee en hij ging ervoor. Goal. (2-7)

Dat was dan ook meteen de eindstand. De mannen hebben verdiend gewonnen.