Minnertsga JO11-1 – S.C. Stiens JO11-2

S.C. Stiens JO11-2 mocht zich vandaag opmaken voor een nieuwe competitieronde. Na een mooi najaars-seizoen en goed resultaat, was dit team gepromoveerd naar de 2e klasse. Een mooie prestatie. Een nieuwe poule met doorgaans 2e jaars E-tjes, zou nog meer tegenstand beteken. Een goede leerschool…..

Vandaag stond de wedstrijd tegen Minnertsga JO11-1 op het programma. Minnertsga was vorige competitie samen met Berlikum JO11-1 en SC Stiens JO11-2 de titelkandidaten. Berlikum trok hierin aan het langste eind. Door 2-0 winst van S.C. Stiens op Minnertsga ging de tweede plaats naar SC Stiens. Vandaag kon Minnertsga revanche pakken. S.C. Stiens begon de wedstrijd scherp en winst in de eerste minuut te scoren. Tycho Kuijer die de bal wist te onderscheppen, wist over de flank Iman Pad aan te spelen, die op zijn beurt een perfecte voorzet gaf op Jayden Dijkstra. Hij noteerde de 0-1 op het scorebord. De leiding had gevraagd om de kracht van positie spel en meer het overspel te hanteren. Onze voorhoede vergeet dikwijls oog te hebben op medespelers, met als gevolg dat oogkleppen het zicht blokkeert. Met deze goal werd aangegeven dat er was geluisterd. De 0-2 werd door roulatie van bal over 4 spelers gemaakt, waarin Jayden Dijkstra, Lars Kloosterman, Iman Pad en Joel van der Velden een groot aandeel in hadden. Na een mooie voorspong van 0-2 zakte SC Stiens in. In plaats van goed overspel werd er veel onnodig balverlies geleden. Hierdoor kwam meer en meer de achterhoede onder druk. Niek Fennema, Tycho Kuijer en Bouke Janse hadden het er maar druk mee. Joran Keizer kon als keeper deze wedstrijd vol aan de bak. Minnertsga beschikte over een uitstekende spits, die met mooie kapbewegingen onze verdediging overrompelde. Door het weggeven van ruimtes en het uitstekende spitsenwerk van Minnertsga werd de achterstand nog voor de rust omgezet in een 3-2 voorsprong.

Ontevreden over het eigen spel verdwenen onze spelers in de kleedbox. De leiding gaf complimenten over het eerste kwartier. Joel voegde daaraan toe dat onze goals waren ontstaan door het gevraagde overspel. Zijn maten waren het er mee eens. Dat spel zou de tweede helft weer moeten worden opgepakt. Echter de tweede helft werd een kopie van de eerste….. In de eerste 12 minuten had S.C. Stiens duidelijk de overhand en werd de achterstand omgezet in een 3-4 voorsprong. Bouke Janse die zo nu en dan zijn momenten kiest om de druk voorin op te voeren, wist met een mooi afstand schot de keeper te verrassen. Na 12 minuten in de tweede helft was de koek op en kantelde de wedstrijd 180 graden. S.C. Stiens viel terug in het patroon van het laatste kwart van eerste helft en gaf Minnertsga volop de kans deze pot winnend af te sluiten. Met nog een zure nasmaak van vorige competitie ronde, pakte Minnertsga deze kans met beide handen aan. Ze wisten dit doelpuntrijke duel winnend af te sluiten met 6-4 op het scorebord. Een puntenverdeling was gezien de verhoudingen op het veld terecht geweest, echter S.C. Stiens gaf zich zelf een koude douche. Al met al een wedstrijd waar veel in zat. Vele mooie momenten en zeker ook momenten welke op training zullen terugkomen en gaan gelden als leerdoelen.