Leovardia JO17-3d – S.C. Stiens JO17-2

Op een regenachtige zaterdag was stond voor S.C. Stiens JO17-2 de uitwedstrijd tegen Leovardia JO17-2 op het programma.
Wegens ziekte, blessures en een bruiloft had de selectie van Rick Landstra en Ype Fekkes slechts 11 spelers.
Gelukkig waren Bart van Schaik (J015-1) en Jelmer Jan Mulder (JO19-2) bereid mee te spelen.
Heren hier voor hartelijk dank!!!!

Tijdens het afwerken in de warming up kwam het eerste probleem van het team al snel aan de orde.
De spelers van JO17-2 hebben namelijk erg veel moeite om de ballen niet over de vangnetten te trappen.
Vandaag was het de beurt aan Leon Overeinder om de bal toren hoog over te schieten.

Toen de scheidsrechter floot voor het begin van deze kraker was het al snel duidelijk dat de spelers van Leovardia ondanks de late begin tijd van de wedstrijd (14:00 uur) de slaap nog niet uit de ogen hadden.
Want na 43 seconde stond de 0-1 op het scorebord.
Het was niemand minder dan Jurre Kooren die van randje 16 raak schoot.
Wel moet hierbij gezegt worden dat de doelman van Leovardia voor de wedstrijd wel een vete hap had gegeten en dit nog aan zijn handen zaten want de bal ging dwars door zijn handen.

Na deze goal verwachte de bank van Stiens dat de tegenstander nu wel wakker zou zijn.
Maar niks is minder waar want 2 minuten en 21 seconden later was het 0-2. Na een fantastische steekpass die je normaal alleen ziet van spelers als Inesta zette Jochem van der Schaaf zijn mede aanvaller Melvin Draaisma oog in oog met de doelman van Leovardia.
En zoals iedereen bij onze club weet z’n kans mist Melvin niet.
Dus zo stond het na 3 minuten en 4 seconden spelen 0-2.

Dit was het moment dat Leovardia wel echt wakker werd en de wedstrijd gelijkwaardig.
Maar verder dan een schot van een meter of 30 die recht op doelman Rendert Jan Veltman kwam Leovardia niet.

Na een 22 minuten spelen kreeg Leon Overeinder een tikje waardoor hij bleef liggen. Toen trainer Rick Landstra een kijkje nam kreeg Leon twee opties.
Hij kon kiezen tussen een beetje wonderwater op de spieren of een kusje van zijn mee gereisde moeder.
Tot ieders verbazing koos hij voor het eerste.

Toen de tweede helft gestart was zagen de supporters dat Leovardia sterker en sterker werd. Maar door goed keeperswerk bleef de stand 0-2.
Tot het moment dat de linksbuiten van Leovardia het 16 meter gebied binnen liep en over een grassprietje struikelde.
Normaal gesproken geen overtreding maar de scheidsrechter van dienst had nog wat regen druppels op zijn bril waardoor deze anders oordeelde een penalty voor Leovardia.

Gelukkig voor Stiens lijd Leovardia aan het bekende PSV syndroom. Waardoor de penalty half hoog, niet te hard en niet te ver in de hoek werd ingeschoten.
Appeltje eitje voor Rendert Jan dus.
En tot op luchting van alles wat Stiens is staat het scorebord nog op 0-2.

En toen 20 minuten voor tijd gingen de armen weer in de lucht toen Jochem van der Schaaf met een weergaloze volley de 0-3 binnen schoot. Helaas voor hem stond daar een of andere gek met zijn vlag om hoog die het feestje verpeste.

Toen werd het spannend want Leovardia was nog niet uit gevoetbald. Dit werd helemaal duidelijk toen de spits uit een voorzet de 1-2 binnen schoot.
Maar gelukkig had Stiens ook iemand met een vlag in de hand die het feestje van de tegenstander kan verpesten.
Dus tot opluchting van iedereen beleef de stand 0-2.

De spanning bleef toe nemen tot dat 5 minuten voor tijd Melvin opnieuw aanlegde. In eerste instantie rede de doelman van Leovardia. Maar deze was kansloos toen Edwin Fekkes de rebound binnen schoot en zo de wedstrijd besliste.

Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot gingen de armen omhoog en de 3 punten konden mee naar Stiens.

Nog even voor de goede orde de bal die Leon over schoot in de warming up is terug gevonden.
Zo kon iedereen met een gerust hard terug naar huis en lekker van het weekend genieten.