Leovardia JO11-3 – S.C. Stiens JO11-1

Zaterdagochtend vertrekken de spelers met ouders van Jo11-1 richting Leeuwarden. Vandaag staat Leovardia Jo11-3 op het programma. Na aankomst op het altijd drukke en levendige park blijkt onze wedstrijd een half uur later gepland. Onze jongens doen hun gebruikelijke warming up, en de ouders zoeken snel de warme kantine op. Na een uurtje kunnen de jongens gelukkig beginnen bij een gevoelstemperatuur van -10! Na eerst wat aftasten komt S.C. Stiens al snel op voorsprong door een mooie goal van Lars na een assist van Sander B. Even later schiet Ernst hard op de goal, maar deze wordt gepareerd door de keeper. Vrij snel hierna komt Leovardia via een snelle combinatie op 1-1.

Zou het dan toch spannend gaan worden? Nu schakelt Stiens even een tandje bij, en ziedaar Koen schiet kiezelhard de 2-1 tegen de touwen. Na een assist van Koen scoort Lars zijn tweede en is de stand 3-1. Het Stienser overwicht wordt nog voor de rust benut met een goal van Kars met wederom assist van Koen. Nadat Sander N bijna gescoord had volgt het rustsignaal. Spelers en ouders snellen weer richting kantine en kleedkamer. In de tweede helft gaat Stiens door waar het voor de rust mee bezig was, namelijk Leovardia zoveel mogelijk terug dringen op hun eigen helft. Dit resulteert al snel in mooie kans voor Sander. Er volgt een ware belegering van de goal van Leovardia, maar Boyen, Lars en Sander missen ieder. Eindelijk vindt Kars het net weer voor de 5-1. Het begint weer te lopen  met de 6-1 door Lars en de 7-1 door Koen.  Na twee geweldige saves van onze keeper Cas volgt het eindsignaal. Al met al een leuke wedstrijd en  over 2 weken zal tegen Blauw wit de laatste wedstrijd van de competitie zijn.