Leeuwarder Zwaluwen MO17-1 – S.C. Stiens MO17-1

Terwijl de vakantie er nog niet eens in zijn geheel op zit, moet er toch alweer aangetreden worden op het veld. Met drie spelers die afwezig waren van de MB1 zou het een beetje krap worden en zeker met de warmte dus deden Anniek, Evelien en Hannah van de MB2 mee. Na eerst de slotminuten van SC Stiens C1 nog te hebben meegemaakt mochten wij het veld op. Nog voordat het fluitsignaal had geklonken viel mij al iets op, de spits van Zwaluwen. Vorig seizoen speelde zij bij MKV MC1 en troffen wij haar met de MC2 tot drie maal toe en in die ontmoetingen liet zij zien een heel erg goede speelster te zijn. Snel, sterk en bijzonder doelgericht, negen van de tien schoten belandden tussen de palen. We waren dus gewaarschuwd.

Het beginsignaal van de scheidsrechter, het seizoen is eindelijk los en vandaag is de eerste krachtmeting. Veel hoge ballen en onrustig voetbal, zo wil ik het niet zien. Zit de vakantie nog in de benen? De eerste 20 minuten ging het spel heen en weer zonder dat er echt kansen ontstonden voor een van beide teams en het eerste doelpunt viel dan ook uit de lucht, een bal uit de kluts die de spits van Zwaluwen meekreeg en er was geen houden aan, identiek aan vorig seizoen. Geef haar de bal en grote kans dat het een doelpunt is. Ramona was kansloos in de 1 tegen 1 en de spits van Zwaluwen werkte kalm af. Zo bleef de wedstrijd nog even voortkabbelen al werd er na enkele omzettingen van onze kant stukken beter gevoetbald en kantelde het wedstrijdbeeld. Er werd beter aangesloten en meer ruimte gemaakt voor elkaar waardoor je makkelijker tot voetballen komt. De hoge ballen gingen eruit en werden strakke passes over de grond en de ene na de andere kans diende zich aan terwijl Zwaluwen moest loeren op de counter die er vaak vakkundig uit werden gehaald door Hiltje en Mare. Rond de 25e minuut werd Saskia aangespeeld rond de 16, na een knappe draai was ze haar tegenstander voorbij en werd ze onderuit gehaald, penalty. Hiltje schiet kalm binnen en daar was eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker. Ook na de 1-1 veranderde er niets aan het spelbeeld, wij in de aanval, Zwaluwen in de verdediging. Schoten op het ijzerwerk en ballen die vlak voor de doellijn werden weggehaald, het zat niet mee. De verdediging van Zwaluwen kraakte maar bezweek niet. Nog een aantal fraaie aanvallen en een paar keer goed doorzetten van Rixt leverden ook geen doelpunt op. Op slag van rust krijgen wij nog een corner die Saskia prima voorgeeft en wordt binnengetikt, van dichtbij, door Hannah. Altijd fijn zo’n opsteker kort voor rust.

Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld, wij in de aanval en Zwaluwen in de verdediging, de bal wilde er nog steeds niet in ook al waren er kansen genoeg. Een kwartier in de tweede helft was het Anniek die een prachtige diepe bal gaf op Hannah en de bal oog in oog met de keeper in het net legde. 1-3 is de stand inmiddels. Een van de spaarzame uitvallen van Zwaluwen bracht Ramona nog het nodig werk, een knap schot van de spits van Zwaluwen werd er prima uitgehaald door Ramona. Een aantal minuten later, zo rond het uur ving Brecht een tweede bal op en haalde ze van 25 meter uit, strak in de hoek. Prachtige goal. De wedstrijd begon wat dood te bloeden, Zwaluwen kon niet en wij leken het wel prima te vinden en vlak voor tijd schoot de spits van Zwaluwen weer raak, knap schot van 25 meter, keeper kansloos en kort daarop schoot ze nog een keer op de paal. Er sloop wat gemakzucht in de ploeg tot Lonnenke het duel op slot schoot. Sanne stapte heel erg goed door, gaf een diepe bal, Lonneke troefde haar tegenstander af en schoot goed binnen. Ondanks de winst zijn er nog voldoende verbeterpunten en hebben we onszelf nagelaten om nog veel vaker te scoren. Op de eerste 20 minuten na werd er heel behoorlijk gespeeld en de uitslag was dan ook verdiend in ons voordeel uitgevallen.

Scheidsrechter bedankt, Zwaluwen bedankt en alle andere vrijwilligers bedankt die hebben meegeholpen aan deze wedstrijd.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens MB1 op het programma, deze wedstrijd zal om 12:00 uur gespeeld worden.