Kostbaar verlies Vrouwen S.C. Stiens tegen Oranje Nassau 2-1

De vrouwen van S.C. Stiens leden een kostbare nederlaag in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau 2.  Men is voorlopig de koppositie even kwijt die nu is overgenomen door HTC dat thuis wist te winnen van ONS-Sneek.

Twijfelachtig

Soms valt het kwartje goed en soms valt het verkeerd. Dit laatste was zaterdag in Groningen het geval voor de vrouwen van S.C. Stiens. Net toen het er op leek dat men de wedstrijd naar zijn hand ging zetten,  kreeg ON een vrije trap te nemen die Ingrid Kars niet onder controle wist te  krijgen. De bal werd nog wel door haar uit het doel geslagen, maar volgens de scheidsrechter zou de bal de doellijn gepasseerd zijn. Een waarneming die gebaseerd moet zijn geweest op een aanname, omdat hij zich op dat moment op ruime afstand bevond van de goal om te kunnen constateren of de bal in zijn geheel over de lijn was geweest.  Hoe het ook zij, Stiens kwam opnieuw op achterstand en kon het tij de laatste tien minuten niet meer keren.

Aan elkaar gewaagd

De wedstrijd begon nog wel zo aardig voor Stiens. Direct in de eerste minuten kreeg Siebine Burggraaff, na een foute terugspeelbal, een uitgelezen kans om Stiens aan de leiding te helpen. Ze had echter net iets teveel tijd nodig om de situatie goed in te schatten en zo ging deze kans helaas verloren. De beide ploegen waren overigens aan elkaar gewaagd. ON zat er kort op en gaf weinig ruimte weg aan Stiens in de opbouw. De ploeg beschikte dan ook over een aantal spelers met het nodige loopvermogen. Tactisch had men het zo redelijk voor elkaar en met de hechte verdediging was het lastig voor Stiens om veel kansen te creëren.  Een snelle uitval over rechts zou ON zelfs aan de leiding brengen. De bal werd overigens uitstekend ingeschoten en Ingrid was volstrekt kansloos. Een flinke tegenvaller voor Stiens, maar de wedstrijd was nog lang genoeg om een en ander recht te zetten.  Dit zou dan na de rust moeten gebeuren en Stiens had er zin in en stond al enige tijd op het veld te kou-kleumen toen ook ON uiteindelijk verscheen.  Het verhaal ging dat de scheidsrechter op de verkeerde deur zou hebben geklopt en men niet wist dat de wedstrijd weer op het punt stond te beginnen.  Opmerkelijk, maar het geheel paste prima in het beeld dat het een lastige middag zou gaan worden voor de Stiensers.  Ook in de tweede helft was er weinig kracht verschil tussen de beide ploegen. Stiens had dan wel meer balbezit maar bij ON bleef  men loeren op de de counter.  Het leek toch nog goed te gaan aflopen voor Stiens toen Demi Roggeveen op de lat schoot en Daisy Andringa in tweede instantie de bal binnen schoot 1-1.  Dit zou ook een juiste uitslag zijn geweest en had de krachtverhoudingen goed weergegeven. Helaas viel het kwartje deze keer voor Stiens de verkeerde kant op.  Dit kan een keer gebeuren en is inherent aan het voetbalspel. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan en alles is nog mogelijk in deze spannende competitie.

Volgende Week

Volgende week staat er een  bekerwedstrijd op het programma tussen S.C. Stiens en Heerenveense Boys. Een treffen tussen de beide eerste klassers die nog over zijn in dit beker toernooi. Men is gevorderd tot de kwart-finale.