JO11-1 walst over SJO Broekster-Walden JO11-1 heen!

Zaterdag 4 maart jl. 10.15 uur, Huub Klijnsma (1e elftal speler van S.C. Stiens en vaste scheidsrechter van JO11-1) staat op het punt de wedstrijd te laten beginnen. Het is lekker voetbalweer, de grasmat ligt er goed bij, de hoekvlaggen zijn weer door de vrijwilligers geplaatst en de doelen staan op hun plek, alles gereed voor een lekkere pot voetbal. De vele toegestroomde toeschouwers waren benieuwd wat JO11-1 deze dag in petto had.

Het lijkt erop dat de wedstrijdverslagen van JO11-1 op de site van S.C. Stiens aandachtig worden gelezen, want per wedstrijd komt meer publiek. Het viel op dat niet alleen S.C. Stiens publiek aanwezig was, de scouts van de KNVB en S.C. Cambuur hadden het veld ook weten te vinden, nadat de scouts van Heerenveen vorige week ook al waren gespot. Toeval?

Over de wedstrijd kunnen we kort en krachtig zijn, zoals de titel al doet vermoeden, het was een walk-over!

De teamleiding kon na een snelle 2 – 0 voorsprong rustig achterover leunen en genieten van het spel. Een werkelijk prachtige 1e voetbalhelft en met een 5 – 0 voorsprong kon de kleedkamer worden opgezocht. Het ene doelpunt nog mooier dan de andere, een positiespel om je vingers bij af te likken en een tegenstander die alleen maar kon toekijken. De 2e helft werd nog voor de statistieken uitgespeeld en uiteindelijk werd de eindstand op 10 – 0 bepaald. Misschien een idee dat scheidsrechter Huub zijn teamgenoten eens uitnodigt een wedstrijd van JO11-1 bij te wonen;)?

Het mooie van dit team is dat de spelers voetbal eten, lezen, voelen, denken, doen, er geen hoogmoedigheid ontstaat bij een grote voorsprong en hun taken blijven uitvoeren. Leider en trainer vormen een eenheid die de spelers met duidelijke afspraken en visie het veld instuurt. Het is prachtig om te zien dat de spelers dit dan ook nog eens oppakken en uitvoeren.

Waar gaat dit stoppen zal een kritische lezer denken of zeggen. Er zal natuurlijk een moment komen dat het wat minder zal gaan, maar ook dan zal dit team een eenheid blijven. Daar is deze schrijver van overtuigd. De basis zit nl. heel goed in elkaar en dan kan een eventuele verliespartij gemakkelijk worden opgevangen.

11 maart a.s. staat de uitwedstrijd tegen Warga op het programma en zal lastig gaan worden. Deze schrijver zal weer aanwezig zijn en verslag gaan doen van de wedstrijd. Wilt u ook een leuke (voetbal) ochtend, kom langs, aanvang 10.15 uur!