Hardegarijp MO17-1 – S.C. Stiens MO17-1

Afgelopen weken niet naar kunnen gepresteerd dus vandaag moest er wat worden rechtgezet tegen Hardegarijp in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Een heerlijk weertje en spelen op het prachtige nieuwe kunstgras veld van Hardegarijp, hier zou het in ieder geval niet aan liggen. Helaas zijn Ramona en Rixt nog altijd geblesseerd en dus deden vandaag Demi, Elise en Rixt (andere Rixt) mee zodat wij met meer dan 10 man aan de aftrap konden verschijnen. Aftrap om 10 uur stipt en al snel was duidelijk hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen, het krachtsverschil was bijzonder groot en Hardegarijp kon zich enkel beperken tot verdedigen en het wegschieten van de bal want vandaag werd er door de dames uit een ander vaatje getapt dan de afgelopen weken. Het enige dat nog ontbrak aan het wedstrijdbeeld was een doelpunt van onze kant, in de 4e minuut was daar het prachtige geluid van het aluminiumwerk maar helaas ging de bal er niet via de binnenkant in ondanks de uitstekende aanval en dito schot van Sanne. Hardegarijp stond onder grote druk wat onder andere leidde tot een terugspeelbal op de eigen keeper die de bal met de hand speelde, anders was Saskia er doorheen en kon ze de bal in een leeg goal lopen. Een vrije trap zou je zeggen, “voordeel” schreeuwde de scheids terwijl Hardegarijp er met de bal vandoor ging, voordeel voor Hardegarijp bleek het dus te zijn. Kort daarop was het Julia die werd vrijgespeeld in de 16 maar haar schot belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Nog geen minuut later kwam Saskia 1 op 1 met de keeper maar het schot miste kracht en 2 minuten later kwam Lois 1 op 1 maar ook ditmaal bracht de keeper redding. 16 minuten gespeeld, grote kansen gecreëerd maar onszelf nog niet beloond. In de 20e minuut kwamen de eerste wissels in het veld, wellicht weten zij wat te forceren en ja hoor, binnen de minuut wist Demi de bal binnen te schieten na een corner van Saskia, de meer dan terecht 0-1 op het bord en nu was het zaak om door te drukken al hadden wij niets te vrezen van het aanvalsspel van Hardegarijp, alles werd al vroegtijdig in de kiem gesmoord. In de 25e minuut was daar wederom Demi die de bal van Julia kreeg, kort draaien en helaas ook ditmaal zat de keeper er goed bij, in de rebound was daar nog Saskia maar een volgend doelpunt leverde dit niet op. Nog een aantal kleine mogelijkheden waren daar tot aan de 35e minuut. Emma kreeg de bal aangespeeld van Saskia, stuurde haar man het bos in, haalde hard uit en zag haar schot de kruising invliegen vanaf de rand 16. 0-2 en gezien het spelbeeld mocht Hardegarijp zich gelukkig prijzen dat de score niet veel hoger was opgelopen. Op slag van rust was er helaas alsnog een smetje op de eerste helft. Brecht wilde de bal richting Lois spelen, halverwege de vlucht van de bal sloeg een speelster van Hardegarijp de bal weg, hands zou je zeggen en de scheidsrechter wilde ook fluiten maar besloot dit toch niet te doen nadat hij zag dat de diepe bal die hier gelijk op volgde, voor de voeten kwam van een aanvalster van Hardegarijp die daarmee 1 op 1 kwam met Rixt en helaas raak wist te schieten. Jammer dat een doelpunt op zo’n wijze ingeleid moet worden en laat dat dan ook nog eens de eerste kans van Hardegarijp zijn geweest. 1-2 de ruststand, een stand die gevaarlijk is, ook al zou je als neutrale toeschouwer zeggen dat er geen vuiltje aan de lucht zou zijn voor ons gezien het spelbeeld.

In de rust nogmaals de dames oppeppen, zo’n groot klasse verschil dan moet je de wedstrijd ook naar je hand weten te zetten wanneer het op bepaalde punten flink tegen zit. Nieuwe helft, nieuwe start en nieuwe kans om de score uit te breiden. Twintig minuten lang raasde er een tornado over het veld: ‘Tornado Stiens.’ Er werd geen meter cadeau gegeven en het was als een warm mes door boter. Frivool, plezier en onverzettelijkheid. Wij zijn hier om iets recht te zetten ten opzichte van de laatste weken en dat gaan we doen ook. Kansen stapelden zich op en bij Hardegarijp was het vrouwen en kinderen eerst. Saskia stuurde Emma door de verdediging heen met een schitterende pass maar de bal ging net naast, een minuut later raakte Lois de lat en ook nog geen minuut na deze kans raakte Lonneke de lat van dichtbij. Het beeld wat ik graag mag zien, domineren en de tegenstander onze wil opleggen, wij bepalen wat de uitslag gaat worden en niet de scheidsrechter of de tegenstander. In de 46 minuut de volgende grote kans, Lonneke ging langs haar man maar het schot ging helaas rakelings voorlangs, een doelpunt kon niet uitblijven op deze manier en dat was ook zo, een lange bal van Mare viel achter de verdediging van Hardegarijp, een typische bal die gepakt wordt door diegene die het meest oplet. Demi aan onze kant zette de sprint in en de keeper van Hardegarijp aan de andere kant. Een botsing á la ‘Schumacher – Battiston’ lag op de loer gezien de manier waarop de keeper van Hardegarijp het duel aan wilde gaan, gelukkig wist Demi haar te ontwijken en schoof ze de bal rustig in het lege doel, 1-3 en de tornado bleef nog even rond razen, Hardegarijp was rijp voor de slacht en dit leidde onder meer tot enkele gefrustreerde ouders en broers en zussen die keer op keer hun eigen dochters en zusjes afgetroefd zagen worden maar reden tot klagen hadden ze niet want gezien het spelbeeld. Wat daarna voorviel valt helaas niet goed te praten ook al was het wel enigszins begrijpelijk wanneer vrijwel geen enkele beslissing jouw kant op gaat ook al zaten daar meerdere zekerheden tussen en uiteindelijk barstte de bom, Julia wist voor haar man te komen, vervolgens kreeg ze een zwieper aan haar arm, ging hierbij onderuit en ook de speelster van Hardegarijp gleed door haar eigen actie uit. Een vrije trap voor ons zou je zeggen, het werd er een voor Hardegarijp en toen lieten wij ons aan de kant even gaan en dit valt absoluut niet goed te praten. Ik ben zelf ook scheidsrechter en maak ook fouten maar soms ligt de willekeur er te dik bovenop en voor de wedstrijd was ik ook al gewaarschuwd nadat ander teams van Stiens deze scheidsrechter eerder troffen. Na een korte onderbreking van een minuut of 5 ging de wedstrijd verder met de supporters van Hardegarijp die zich overigens ook ontzettend lieten kennen. Het spelbeeld veranderde niet, Hardegarijp wist er nog eenmaal uit te komen maar Rixt bracht redding en de laatste 10 minuten gaven wij nog even gas terwijl Hardegarijp ondertussen al helemaal uit elkaar gevallen was. Demi werd in stelling gebracht door Saskia en had alle tijd om een hoek uit te zoeken, 1-4 en de wedstrijd was daarmee definitief gespeeld. Brecht nog een poging van een meter of 10 en Lonneke nog van een meter of 5 voorlangs en daarmee was de wedstrijd voorbij.

Na de mindere wedstrijden van de afgelopen weken was hier dan weer het elftal aan het werk zoals we ze kennen. Willen winnen, iets voor elkaar over hebben en de baas willen zijn, bepalen hoe de wedstrijd gaat lopen. De koppositie weer heroverd van Franeker en met 1 punt voorsprong gaan we winterstop in.

28 december nog een uitstapje richting Franeker waar er een KNVB toernooi wordt gespeeld en in januari nog het Waed en Ie toernooi en wellicht een aantal oefenwedstrijden voordat wij eind februari weer mogen starten met de volgende ronde in de beker.