FC Rijnvogels VR1 – S.C. Stiens VR1 1 -1 (Nacompetitie)

(Door de verslaggever van FC Rijnvogels)

Het spel is op de wagen voor Rijnvogels en SC Stiens. In een boeiend en spannend duel werden de punten gebroederlijk verdeeld en dat was terecht te noemen. De eerste helft had Stiens de betere kansen en in de tweede helft was Rijnvogels die het initiatief had. Of de ploegen al echt in elkaars kaarten hebben laten kijken is nog maar de vraag, maar wat wel een zekerheidje is dat het volgende week een waar spektakel gaat worden in Friesland.

De race richting de hoofdklasse begon afgelopen zaterdag onder een hemelse bui op onze eigen Kooltuin. De meiden van SC Stiens uit Friesland had zich als nummer twee van de 1e klasse B geplaatst en Rijnvogels als nummer drie van de 1e klasse A. De ploegen deden niet veel voor elkaar onder en maakten er een open wedstrijd van. Twee teams die vooruit willen voetballen, dan is het publiek de grote winnaar.

Rijnvogels moest voordat de wedstrijd begon een aardig puzzeltje oplossen om de basiself voor dit affiche te formeren. Aanvoerder Anique van der Klaauw was na twee maanden weer terug van haar enkelblessure, Yara Haasnoot mocht na haar blessure weer in de basis starten, Maaike van der Berg mocht vanuit Vrouwen 2 haar kans grijpen in de basis en ook Jaclyn Leiwakabessy is na haar enkelbreuk weer bij de selectie. Alle meiden vulden hun rol binnen het elftal fantastisch in. Nadat het aftasten was geweest bleek Stiens de voorwaartsen goed te kunnen vinden en wist enkele keren gevaarlijk te worden. Ook Rijnvogels ging zich met het scoreverloop bemoeien en werd een aantal keer gevaarlijk via Tirza Kromhout, Claudia Owel en Yara Haasnoot, maar de eindpass was niet altijd optimaal waardoor het geen kansen maar mogelijkheden werden. Ondanks dat de wedstrijd in balans was, wist Stiens de score te openen. De in het zwart getooide Friezen wisten via de lange hoek de score te openen. Een aantal seconden voor rust.

Het werd tijd dat Rijnvogels de schroom van zich af gooide en met het hart ging spelen. Dat is deze ploeg wel toevertrouwd. Niet normaal hoeveel energie deze ploeg in de wedstrijd kan stoppen. De passie spatte eraf dat leverde kansen op voor Rijnvogels en aan de andere kant had keepster Laura Kuijt zo goed als niks meer te doen. Er ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht op de helft van de tegenstander. Rijnvogels op zoek naar de gelijkmaker en Stiens loerde op die ene uitval die misschien nog wel een goaltje zou kunnen opleveren.

Om de grip nog meer op het middenveld te krijgen maakte Terry Schaap na een jaar afwezigheid haar rentree in Vrouwen 1 en hielp haar oude maatjes alsof ze nooit was weg geweest. Yara Haasnoot testte de keepster van de bezoekers nog maar een keertje met een knap afstandsschot, maar de doelvrouw had een geweldige reflex in huis. Ook Anique van der Klaauw had haar harde werken om op tijd fit te zijn voor de nacompetitie luister bij kunnen zetten door haar ploeg op gelijke hoogte te brengen, helaas ging haar inzet van dichtbij over en even later werd uit een standaardsituatie de lat geraakt. Toch kon Rijnvogels in de zeventigste minuut juichen. Wederom uit een corner werd Rijnvogels gevaarlijk. Nadat Lisan Kranenburg het luchtduel won wist Yara Haasnoot tussen zes tegenstanders op wilskracht de bal over de lijn te werken. De goal belichaamde het Rijnvogels van de tweede helft. Werken tot je er bij neer valt, passie en strijd als belangrijkste ingrediënten. De vreugde was dan ook groot en Rijnvogels wilde meer. Met spits Jannette van Belen voor het slotoffensief ging Rijnvogels op jacht naar de winst, maar de ploeg moest wel in het achterhoofd houden dat de strijd vandaag niet beslist zou gaan worden.

Zo wisten Jannette van Belen en haar maatje Tirza Kromhout elkaar nog enkele keren goed te vinden en was Claudia Owel met een individuele actie nog eens gevaarlijk, maar tot echte kansen kwam het boeiende schouwspel niet meer. Het boeltje wordt volgende week in Stiens beslist en dat wordt een wedstrijd om naar uit te kijken.

Rijnvogels en Stiens hebben alle twee hun kracht laten zien en dat zal de toeschouwers ook volgende week gaan bekoren. Rijnvogels weer een stukje fitter en Stiens voor eigen publiek. We gaan het zien, wij kijken er in ieder geval al heel erg naar uit.