Oosterlittens F2 – S.C. Stiens F5M

De meiden van S.C. Stiens F5 moesten vanmorgen naar Easterlittens. Er stond een stevige wind maar gelukkig was het wel droog en was het in het zonnetje zelfs aangenaam vertoeven. Het team jongens van Easterlittens staat bovenaan in de competitie maar de meiden van Stiens lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. De eerste helft speelden de meiden met de wind in de rug. Al binnen de minuut was het Iris die met een prachtige soloactie de 1-0 binnenschoot. Het maakte duidelijk indruk op de jongens die bijna niet aan voetballen toekwamen en geregeld werden zoek gespeeld. Stiens was feller in de duels en dit resulteerde in meer kansen voor het doel van Easterlittens. Jasmijn stond twee keer goed in positie en scoorde de tweede en en niet veel later ook de derde goal. Ondanks een paar goede reddingen van Amna (keepster) en knap werk van onze verdedigers kregen we toch twee doelpunten tegen, waaronder 1 ongelukkig eigendoelpunt. Met een verdiende 3-2 voorsprong zijn we de rust ingegaan.

De meiden kregen hun welverdiende complimenten voor de harde inzet die ze hadden geleverd. De stemming in de kleedkamer was goed. Stiens was zowel in aanvallend als verdedigend opzicht duidelijk de bovenliggende partij. Reden voor een feestje was er nog niet, er moest nog 25 minuten worden gevoetbald met een straffe tegenwind.
De meiden begonnen ook de tweede helft met positieve zin en overtuiging Door de harde wind werd het moeilijker om de bal voorin te krijgen. Dit ging Eaterlittens nu duidelijk beter af wat resulteerde in meer kansen. Een strak schot van afstand, onhoudbaar 3-3. De meiden lieten de kop niet hangen en knokten voor iedere bal. Toch was het Easterlittens die op voorsprong kwam 4-3. Gezien de inzet en strijd van Stiens, niet een terechte uitslag. Op wilskracht snelde Welmoed keurig langs een paar verdedigers en paste naar de vrijstaande Jasmijn, die de bal goed binnentikte 4-4. Jasmijn dus een hattrick, Top!
Met nog kansen over en weer waren het toch de jongens van Easterlitten die aan het langste eind trokken. In de laatste 2 minuten scoorden ze nog twee keer. Eindstand 6-4
Helaas geen 3 punten mee naar Stiens maar meiden wat hebben jullie goed gevoetbald. Maandag bij de training een extra lang partijtje.