Drachtster Boys MO17-1D – S.C. Stiens MO17-1D

Op bezoek bij de kampioen. Franeker liet vorige week knullig punten liggen bij Be Quick en Drachtsterboys wist haar wedstrijd doordeweeks te winnen bij Sneek Wit Zwart waardoor zij met nog een wedstrijd te spelen niet meer te achterhalen waren. Enige vorm van zenuwen was dan ook niet aanwezig bij onze opponent. Furieus begonnen zij aan de wedstrijd en hielden er de druk op door middel van schoten uit de tweede lijn maar kansen werden er niet gecreëerd, ook aan onze kant niet. Drachtsterboys had echter wel de overhand en kwam dan ook verdiend op 1-0 en 2-0. Op slag van rust viel de 2-1 uit een vrije trap van Mare.

Na wat tips in de rust en een kleine verandering in de speelwijze kregen wij in de tweede helft de overhand, Drachtsterboys kwam er niet meer uit, tweede ballen waren voor ons en er werd druk op de bal gezet. Kansen werden gecreëerd maar scoren deden wij niet. De 3-1 viel uit het niets en dus was er werk aan de winkel. In de 53e minuut kreeg Saskia de bal van Julia (gelegenheidsrechtsback die dit overigens bijzonder goed invult), met een simpele beweging draait ze weg van een aanstormende Drachtster en scoort het doelpunt van het seizoen. De aanname gaat over in een klein tikje naar voren en vervolgens eindigt de bal fantastisch in de kruising van een meter of 30/35. Helaas was dit schot einde wedstrijd voor Saskia die toch al niet fit aan de wedstrijd begon. Wij bleven de overhand houden en dit resulteerde dan ook in de verdiende 3-3 van Emma die als meest oplettende de bal een tikje langs de keeper gaf. Nog een kwartier om de winnende te maken en dit zat er zeker ook in. Ondertussen kreeg Drachtsterboys ook mogelijkheden met hun ontzettend snelle voorhoede. In de laatste minuut was daar nog een kans voor Demi maar helaas kwam zij net een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken.

3-3, op basis van de eerste helft een score waar wij blij mee mogen zijn. Op basis van de tweede helft een score waar wij een beetje van balen maar op basis van de hele wedstrijd een terechte uitslag.

De derde plaats, waarschijnlijk gedeeld met Balk is het resultaat van dit seizoen. Op basis van de eerste seizoenshelft is dit zeker te weinig maar je gaat toch merken dat een kleine selectie je parten speelt. Iedere week spelers mee die al een hele wedstrijd in de benen hadden. Allemaal ontzettend bedankt voor dit leuke, soms minder leuke en vooral leerzame seizoen. Volgend jaar nieuwe kansen maar op welk niveau en met wie is nog de vraag.