Broekster Boys 1- S.C. Stiens 1

Na de openingswinst tegen Nijland moest S.C. Stiens aantreden tegen Broekster Boys. De basisopstelling bij S.C. Stiens was zonder de geblesseerde Almer Hietkamp die vervangen werd door Hilbrand Klijnstra. De openingsfase was voor de gastheren uit Damwoude en al na 6 minuten kwamen zij op voorsprong. De razendsnelle rechtsbuiten Draaijer zette voor waarna het voor spits Dijkstra een koud kunstje was de 1 – 0 aan te tekenen. Hierna kwam Stiens wat beter in de wedstrijd toen Wilco de Haan het spel wat meer naar zich toetrok. Grote kansen voor Stiens leverde dit niet op maar Broekster Boys werd bij tijden teruggedrongen op eigen helft. Na een corner van Huub Klijnsma was Hilbrand Klijnstra net niet bij machte om het laatste zetje voor de 1-1 te geven.

Niet veel later kreeg Broekster Boys een enorme kans op de 2-0 toen Draaijer alleen op Stiens keeper van der Meer af mocht gaan, tot opluchting van S.C. Stiens schoot hij meters naast. Kansen kwamen er ook voor S.C. Stiens, Wilco de Haan zette zwaar gehinderd, Jorrit Bergsma alleen voor de keeper. De leidsman kende geen voordeel maar S.C. Stiens een vrije trap toe. Weg kans. Een kleine tien minuten later eenzelfde situatie waarbij Klijnstra zijn assist op Bergsma verloren zag gaan. (in de tweede helft gebeurde precies hetzelfde waarbij een Broekster Boys speler een 100 % kans werd ontnomen).

img_9390

Net voor rust kreeg S.C. Stiens de grootste kans op de, verdiende, gelijkmaker. Ewoud Bergsma onderschepte de bal rond het strafschopgebied en zette met een steekpassje broer Jorrit alleen voor de keeper. Door een matige balaanname ging de kans verloren.

Na de rust verving S.C. Stiens trainer Rudi van der Burg op het middenveld Huub Klijnsma voor Gerrit Winkel en ging Stiens op jacht naar de gelijkmaker. Dit werd er niet eenvoudiger op nadat een vermeende overtreding op de Haan onbestraft bleef en Broekster Boys uit een messcherpe counter via Siemen Sake Kamstra op 2-0 kwam.

img_9396

S.C. Stiens bleef de aanval zoeken en na een overtreding op de doorgebroken Wilco de Haan redde de Broekster goalie knap op de keihard ingeschoten vrije trap van Jordy Weijkamp. Ook Broekster Boys kreeg kansen en het spel golfde, ondanks de hitte, op en neer. Een kwartier voor tijd kwam de spanning helemaal terug toen Jorrit Bergsma de strafschop benutte die was toegekend nadat hij zelf onderuit was gehaald 2-1.  De slotfase was boeiend, S.C. Stiens op jacht naar de gelijkmaker en Broekster Boys loerend op de counter. Doelpunten vielen er echter niet meer.

De gastheren mochten de eerste driepunter bijschrijven en voor S.C. Stiens was het zuur dat er geen puntje bijgeschreven mocht worden. Het was zeker mogelijk geweest. Volgende week mag Stiens thuis aantreden tegen VVI uit Idskenhuizen. Tot dan!