Beetgum MO17-1 – S.C. Stiens MO17-2 1-2

Een prachtige lente-achtige dag in Beetgum, een mooi moment om de zeperd van vorige week recht te zetten. Met de nodige pijntjes en enkele speelsters die er al een wedstrijd op hadden zitten zou het een pittige wedstrijd worden.

De wedstrijd werd voortvarend gestart en de eerste kansjes dienden zich aan via onder andere Hannah, Danique en Tara maar beslissend was dit tot nu toe nog niet. Beetgum kwam er aan de andere kant ook een paar keer gevaarlijk uit met hun snelle aanvalsleider maar ook dit werd veelal in de kiem gesmoord. Na 17 minuten spelen kreeg ze dan toch enige ruimte en wist ze met een fraaie stift de bal over Saskia heen te schieten en daar stond de 1-0 op het bord. Ondanks deze kleine tegenvaller lieten de meiden zich niet van de wijs brengen en werd er weer volop aangevallen. Wederom kansjes voor Tara en Danique en ook Anniek was dichtbij maar het ontbrak aan een beetje geluk in deze fase. Af en toe werd er makkelijk door de verdediging van Beetgum heen gespeeld maar dan moet je het ook afmaken. De rust kwam dichter en dichterbij maar een doelpunt van onze kant kwam er niet.

Nog 40 minuten om de achterstand om te zetten in een overwinning en na een kleine omzetting liep het wat soepeler in de tweede helft en dienden kansen zich weer aan. Helaas voor ons was de keepster van Beetgum niet van plan om zich zonder strijden over te geven en werd menig doelpoging eruit geranseld. Na een dikke tien minuten in de tweede helft viel dan toch de gelijkmaker, de bal viel uit de corner in een keer in het doel en Hannah mag deze treffer op haar naam schrijven. De ruimtes werden groter waardoor het voetballen makkelijker ging en kort na de treffer van Hannah kregen wij nog een drietal grote kansen maar ook deze werden vakkundig tegengehouden door de keepster van Beetgum. Een kwartier voor tijd was daar de volgende kans op de voorsprong en ditmaal wist Danique raak te schieten, 1-2 en eigenlijk zonder al te veel problemen achterin zou dit een overwinning moeten worden. Beetgum was af en toe nog gevaarlijk met een uitval en zag tot tweemaal toe nog een schot in het zijnet eindigen maar aan de stand werd niets veranderd. Met de 1-2 overwinning hebben we alles nog in eigen handen om kampioen te worden. Volgende week de uitwedstrijd bij Zeerobben op het programma.