Be Quick Dokkum MO17-2 – S.C. Stiens MO17-1

Wat van tevoren een makkelijke wedstrijd leek te zijn bleek toch tegen te vallen. De start van de voorjaarscompetitie met teams als Franeker, SWZ, Drachtsterboys en Balk belooft een pittige maar vooral een leuke uitdaging te worden en dan zou Be Quick toch een beetje het zwarte schaap moeten zijn.

Ondanks de vele regen die er gevallen was, zag het veld er nog prima uit en ondanks de voorspelde regen zouden wij hier de hele wedstrijd geen last van hebben. De zon scheen en stond laag richting ons doel, daar kwam de scheidsrechter aangelopen in een zwart tenue (matchend met onze shirts en dat is natuurlijk bijzonder vervelend). Na vriendelijk te hebben gevraagd of hij een hesje wilde aandoen (deze komen altijd van pas), bedankte hij. Normaal droeg hij altijd een geel shirt maar vandaag, bij het fluiten van een club in een zwart tenue, besloot ook hij een zwart tenue aan te doen en dus startten wij de wedstrijd met twaalf Stienzers. Be Quick startte voortvarend en was niet van plan om ons de punten cadeau te geven al was de eerste kans voor ons maar helaas stond de paal in de weg. Helaas werd al snel duidelijk dat er niet twaalf Stienzers in het veld stonden, waar Be Quick alles mocht doen en laten werden wij keer op keer op de vingers getikt. Echter was het deze wedstrijd vooral aan ons te wijten dat de wedstrijd teleurstellend verliep. Het was een ieder voor zich en Be Quick wist hiervan te profiteren met hun snelle aanvallers en dito counters. Na een kwartier was daar de eerste waarschuwing maar Hiltje wist de bal nog voor de lijn weg te werken, 5 minuten later was het wel raak, een voorzet van de zijkant dwarrelde, net onder de lat door, in een keer in het doel en onterecht was het zeker niet. We lieten ons afbluffen en van onderschatting was zeer zeker sprake. Kort daarop was het na de eerste goede aanval van onze kant Saskia die haar schot net aan de verkeerde kan van de paal zag belanden. We hadden moeite met het stugge verdedigend blok van Be Quick en ook de felle slidings hielpen niet mee. In de 28e minuut was Lois erdoorheen en ging ze alleen op de keeper af, ware het niet dat ze van achteren werd neergehaald zonder dat er ook maar een bal gespeeld werd. Het resulteerde echter in een vrije trap 60 meter verderop, op onze helft na het zeggen van WTF!!!! door een van de andere meiden. Wat normaliter een overduidelijke strafschop zou moeten zijn, was ditmaal een vrije trap op de andere kant van het veld (aparte regels blijven er keer op keer opduiken in het voetbal nadat aangeschoten hands ook al geadopteerd is). Vier minuten later werd de paal geraakt en dan zit het je ook gewoon niet mee, ondanks het bijzonder zwakke spel waren de kansen er wel maar dan moet je net even geluk hebben maar in de eerste helft zat het er gewoon niet in totdat Hiltje Saskia met een splijtende pass richting goal van Be Quick stuurde en op slag van rust was daar alsnog de gelijkmaker. De tweede helft zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden, anders gaan we nog veel problemen kennen dit seizoen.

Na wat aanwijzingen en aanpassing moest het dan in de tweede helft gebeuren en dit werd dan ook gedaan, Be Quick kreeg geen ruimte meer, er werd als team gespeeld en aanwijzingen werden opgevolgd. Waar Be Quick de eerste helft er regelmatig met een counter uit wist te komen, kreeg Lizzy in de tweede helft kouden handen omdat er simpelweg niets meer te doen was op goal. Na enkele schoten die net wat scherpte misten en aanvallen die stopten bij het prima spelende verdedigende blok van Be Quick, voelden wij dat een treffer niet uit kon blijven maar ook ditmaal was het de paal die alweer redding bracht en kort daarop wisten Lois en Julia ook het net niet te vinden. Ondanks dat wij zoveel mogelijk de fysieke duels probeerden voor te zijn, bleven we maar vrije trappen tegen krijgen en wanneer Be Quick bezig was met trekken, duwen en schoffelen (ja, ook dat wordt blijkbaar gedaan op voetbalvelden) ging het spel door. Het moest vandaag uit de tenen komen en ondanks dat de kansen er waren in de tweede helft wilde de bal er gewoon niet in tot de 67e minuut aanbrak, Be Quick werd helemaal teruggedrongen en kon de bal nergens kwijt, Saskia onderschepte de bal en kon zo alleen op de keeper af en ook ditmaal bleef ze koel en wist ze raak te schieten, enkele minuten later viel de beslissing, wederom Saskia die ditmaal de bal bijna door het net heen schoot, bepaalde de eindstand.

Ondanks het ondermaatse spel en onderschatting van de tegenstander en dat er nog veel meer tegenzit hebben we ons knap terug geknokt in de tweede helft. Soms gaat niet alles zoals je het wil en dan is het mooi om te zien dat er een knop omgezet kan worden en met enkele wijzigingen een wedstrijd naar de hand gezet kan worden. Ook al wordt het je moeilijk gemaakt, nooit en te nimmer opgeven en met zijn allen ervoor blijven gaan.

Volgende week Balk op bezoek met hopelijk dan een andere insteek.