BALK MO17-1 – S.C. STIENS MO 17-1

Een lange autoreis voor de boeg naar Balk om te knokken voor misschien wel de laatste kans op het kampioenschap. Balk samen met ons voetballend misschien wel de beste teams in de competitie maar qua positionering op de ranglijst zou je dat van beide niet denken. Vandaag ook weer met de nodige aanvullingen uit de MO17-2 en daarnaast nog enkele halve speelsters die mee waren moesten wij laten de 3 punten bij Balk weghalen.

Net als in de thuiswedstrijd was het Balk die de beginfase van de wedstrijd bepaalde, een duidelijk doel en dat was winnen van Stiens. Tot twee maal toe kwam Balk vrij voor Lysanne te staan maar beide keren wisten ze het doel niet te raken. Na de tien minuten durende storm kregen wij de overhand en schoven wij stukje bij beetje verder op richting het doel van Balk. Een paar speldenprikjes vanaf de rand van het strafschopgebied waren de inleiding voor de 0-1. Na een inworp kreeg Julia de bal die een vogelvrije Sanne in de 16 wist te bereiken, Sanne kreeg alle tijd om een hoek uit te zoeken en liet de keepster van Balk kansloos. Kort daarop had daar ook zomaar de 0-2 kunnen vallen na een aanval over de swingende rechterzijde wist Julia het doel net niet te vinden. Lois en Emma hadden het vandaag op de heupen en leverden de ene na de andere mooie combinatie af maar doelpunten leverden het niet op, positief was daarnaast ook dat op de eerste tien minuten na Balk er niet meer doorheen kwam en dat aanvallen al vroeg werden gestopt. De voorsprong verdubbelen voor rust zou fijn zijn maar helaas wilde de bal er niet in mede dankzij de prima spelende keepster van Balk.

In de rust nog een aantal aanwijzingen en het karwei in de tweede helft klaren, in de eerste minuut na rust was er nog een grote kans voor ons maar Julia wist deze helaas niet te verzilveren. Nog geen twee minuten later viel daar de gelijkmaker van Balk, slordig balverlies op het middenveld werd afgestraft door de snelle rechtsvoor van Balk. Wat volgde was een strijd, iets dat het voetbal niet ten goede kwam. Het werd haastwerk ondanks dat er nog meer dan 35 minuten te spelen waren. Deze strijd leverde ons enkele kansen op maar ook Balk had zomaar kunnen scoren. Beide teams wisten het net echter niet meer te vinden en dus bleef de 1-1 op het scorebord staan. Al met al een terecht uitslag.

Volgende week staat de kwartfinale van de beker op het programma tegen Drachtsterboys, tijd om revanche te nemen. 80 minuten volle bak, voor elkaar en met elkaar en laten zien dat wij door horen te gaan naar de volgende ronde.