Terugkijken en vooruitzien met S.C. Stiens 1

Terugkijken…
Aan het einde van het seizoen volgt meestal een terugblik. Door Covid 19 hadden we deze in maart al kunnen schrijven, maar we moeten net als voetballers in het ritme blijven van het voetbalseizoen. Aan het begin van het seizoen zagen we veel nieuwe gezichten in de selectie en staf. Niet wetend hoe alles zou gaan verlopen zagen we een wisselvallig oefen- en bekerprogramma, maar onmiskenbaar zagen we ook meteen het potentieel in de selectie. Vanaf dag één is trainer René Dijkstra, samen met zijn staf [Auke, Lieneke, Piet en Anton Kingma] gaan sleutelen aan een verfrissende speelstijl en team.

De nieuwkomers bleken meteen basisklanten te zijn en het enthousiasme was zowel binnen de lijnen als daarbuiten zichtbaar. In tegenstelling tot voorgaande jaren, waar ook zeker naar de kwaliteiten van team werd gekeken, wilde S.C. Stiens nu dominant en op de helft van de tegenstander spelen. Met andere looplijnen en met meerdere afmakers in het team ontpopte S.C. Stiens zich meer en meer als runner up. Tegenstanders gingen letten op de uitslagen van S.C. Stiens en van runner op werden we zelfs outsider. Bergum liep al snel ver vooruit, maar had met name oog [of angst?] voor S.C. Stiens. Dat had zeker te maken met de fase waarin S.C. Stiens lange tijd zat. De overwinningen gingen met best veel gemak naar S.C. Stiens en het gebeurde zelden dat S.C. Stiens niet meer dan maar één goal maakte. De grote overwinning op Kollum ging door heel Friesland en dat zorgde dat tegenstanders zich ook meer en meer gingen aanpassen aan de aanvalsdrift van het team van René Dijkstra.

Hoe knap is het dan dat de jonge ploeg deze flow lang wist vol te houden, maar uiteindelijk ging het ook bij S.C. Stiens iets minder gemakkelijk. Net op het punt dat er een periodetitel kon worden gewonnen werd de competitie stilgelegd en uiteindelijk afgebroken. Begrijpelijk en erg jammer, want wie weet hadden we wel….we zullen het nooit weten.

We kunnen terugkijken op een heel mooi seizoen: met Stefan de Vries hadden we de topscoorder in de competitie in eigen huis en we zagen een attractieve speelstijl. Dit team kan alleen nog maar verder naar elkaar toe groeien. Dat gaan we volgend seizoen vast zien. Wie we dan niet meer zien zijn: Niek Houkes, Luuk Tulner, Harry Dijkstra en Jorrit Bergsma. Niek en Luuk hebben aangegeven zich te focussen op het tweede.

Harry Dijkstra stopt als voetballer en wordt bestuurslid. Hoe mooi is dat! Zonder bestuur geen voetbal en andersom. Wij wensen hem veel succes met deze belangrijke taak en bedanken hem als voetballer. Harry was een belangrijker speler op het veld en in de kleedkamer. Niet een man van veel woorden, maar deze box to box speler was belangrijk voor de balans in het team. Zonder Harry hadden we 1 á 2 seizoenen geleden een stapje terug moeten doen. Hij was het die zijn team in Dokkum tegen Be Quick bij de hand nam en zorgde voor handhaving.

Ook Jorrit Bergsma stopt. Niet als voetballer, want hij gaat zijn kunsten vertonen bij Wykels Hallum. We nemen daarmee afscheid van onze clubtopscoorder. We herinneren zijn machtige juichen en feestje vieren met het publiek na weer een doelpunt. Niet zelden scoorde Jorrit fraai, hard en onverwacht. Menig keeper in Friesland weet dat Jorrit vanaf de aftrap loert op zijn moment en hij vond vaak het net. We gaan hem zeker missen en wensen hem veel sportief plezier in Hallum.

Vooruitkijken…
Houdt de website in de gaten…..

Categorieën: