Terugblik winterstop en vooruitblik 2e seizoens helft SC Stiens 1

Komende zaterdag wordt de competitie weer hervat met de uitwedstrijd tegen Balk. Relatief gezien heeft het team een korte winterstop, ware het niet dat een deel van de selectie hun heil zocht in de zaal. Onder andere het OFK toernooi vond weer plaats na enkele Corona jaren. Fin, Jesse v Gorsel, Werner en Haye deden met Stiens 2 mee en wisten zich helaas niet te plaatsen voor de finale dag. Dit lukte SC Stiens 1 wel, door in de laatste wedstrijd tijdens de voorronde te winnen van Twijzel. Daarmee wist het team (Sander, Almer, Len, Huub, Gerrit, Jesse Offringa, Sytse en Tim) zich als eerste van de poule te kwalificeren voor de finaleronde.

In de poule trof het Burdaard, ZVF en Veenwouden. In de eerste wedstrijd van de finaledag bleek dat Stiens af en toe toch wat te onrustig was. Het belangrijkste van zo’n eerste wedstrijd is dat ‘ie wordt gewonnen en dat lukte; 3-2. De tweede wedstrijd was tegen op voorhand één van de outsiders van het toernooi, ZVF. Door een aantal fantastische doelpunten wist Stiens 3-1 te winnen en ook in de laatste poulewedstrijd pakte het de volle buit door 5-2 te winnen van Veenwouden. Stiens eindigde hiermee op de eerste plek en ZVF ging als nummer twee door.
De tactiek was over het algemeen compact staan, weinig weggeven en in de counter toeslaan. Gezien de meesten veel hebben gezaalvoetbald in het verleden, was de organisatie dik in orde en kon het zich laten coachen door keeper Sytse deze finaledag.
De eerste knock-outwedstrijd was tegen Oldeholtpade. Een stugge tegenstander gebleken, want de eerste minuten was het echt een schaakspel. Je wilt absoluut niks weggeven tijdens zo’n knock-out wedstrijd en kijken of je vanuit een goede tegenstoot op voorsprong kunt komen. Dit lukte Stiens zo’n 7 minuten voor tijd, waardoor Oldeholtpade meer uit hun schulp moest kruipen. Hierdoor creëerde Stiens steeds, door de geboden ruimte, meer kansen en wist het de voorsprong te verdubbelen. Uiteindelijk bleek de 2-0 overwinning voldoende te zijn voor de kwartfinale. Hierin trof het Berlikum, die verassend genoeg met penalty’s hadden gewonnen van Noordburgum. Stiens was gewaarschuwd voor deze ploeg die inmiddels meerdere potentiële winnaars naar huis had gestuurd. Duidelijk was te zien dat Stiens niet in deze bananenschil van plan was te stappen en met een klinkende 4-0 overwinning werd de halve finale gehaald. Hier wachtte FVC, terwijl op het veld ernaast Broekster Boys – ZVF werd gespeeld. Er werd door supporters uit Stiens, die in grote getalen aanwezig waren, al geopperd dat er vandaag écht kansen lagen om het prestigieuze toernooi een keer te winnen… Echter; na een misschien wel te voorzichtig begin van Stiens kwam FVC op een 1-0 voorsprong. Vlak hierna knalde Huub een vrije trap op de lat en pakte FVC een gele kaart (=2 min met een man meer). Stiens was hierin te gehaast en speelde dit niet goed uit. Waarna het weer 4 vs. 4 werd, begon Stiens echte grote kansen te creëren. Zo schoot Len nog op de paal en werd een twee man meer situatie niet goed uitgespeeld. Teleurstelling overheerste achteraf, helemaal in de wetenschap dat ZVF uiteindelijk het toernooi won (ja, daar werd in de poule nog van gewonnen…). Enfin, Stiens stond ook in de winterstop weer mooi op de kaart!

Tussen al het zaalvoetbal door werd er ook alweer getraind en geoefend. Met de kalkoen nog in de maag en de kruitdampen van al het vuurwerk nog in de lucht, stond de eerste training gepland op 3 januari en de eerste oefenwedstrijd op 7 januari tegen Wyckels Hallum; eindstand 4-1. Zichtbaar was dat iedereen na de kerstperiode er weer wat in moest komen, balletjes sprongen af en toe van de voet en vastigheden moesten er weer in worden geslepen. Al met al een nuttige oefenwedstrijd. Door het zaalvoetbal resteerde er nog één oefenwedstrijd, 17 januari uit tegen eerste klasser Drachtster Boys. Stiens liet in deze wedstrijd zien goed mee te kunnen komen met het niveau van een klasse hoger, hoewel Drachtster Boys de wedstrijd uiteindelijk wel met 4-2 naar zich toe wist te trekken.
Stiens lijkt klaar voor twee cruciale wedstrijden direct na de winterstop, te beginnen op 21 januari met de uitwedstrijd in en tegen Balk. Met slechts 1 punt voorsprong op naarste concurrent FC Burgum gaat Stiens proberen historie te schrijven door te strijden voor haar eerste periodetitel in de 2e klasse. Hoewel het de verste uitwedstrijd is kan het team de support goed gebruiken! Een week later kan het karwei dan worden afgemaakt thuis tegen Leovardia. Komt tot zien!

Verder bleek uit eerdere berichtgeving al dat trainer René ook volgend jaar weer voor de groep staat, gefeliciteerd René, overige staf en team met de verlenging van deze succesvolle samenwerking!

Categorieën: