Stiens 4 – Lions 3….

Net als je denkt dat het niet erger kan, speelt de nummer vier van Lions met wederom een schitterende bal van achteren richting zijn spits, de spits die wel iets weg heeft van én Wamberto én Royston Drenthe, kapt twee man uit en schuift de bal langs onze keeper. BAM, 1-4! Ondanks grotere kansen mag het niet baten, Lions ’66 3 gaat er met de buit vandoor. Wellicht ietwat geflatteerd. Stiens 4, op het moment toch gewoon derde in de bekerpoule, heeft nog een lang seizoen voor de boeg als ze zó, op deze manier, blijven spelen..

Het weer had zich vóór de wedstrijd al aangepast aan de situatie waarin het vierde vlaggenschip van SC Stiens zich verkeerd. Mooi weer, redelijk strakblauwe lucht en een lekker warm zonnetje op, bij sommige, kale achterhoofden. De eerste poulewedstrijd werd glansrijk gewonnen met goed voetbal en dit moest uiteraard voortgezet worden. De E-pupillen van SC Stiens, die aan het begin van het seizoen vol trots begonnen aan hun functie als ballenjongen van ‘El Cuarto’, hadden zich goed in laten smeren door hun moeder.

‘Hoe vonden jullie het vandaag?’ vroeg een voorbijlopend lid van Stiens die zelf even een balletje aan het trappen was met zijn kinderen én met een schuin oog meekeek naar de wedstrijd op het kunstgras. ‘Wat denkt u zelf?!’ zeiden de jochies en liepen snel naar hun moeder voor een AAtje.. Dat AAtje haalden ze overigens bij Tim Bruinsma, onze eigen Hoofd Scheidsrechterszaken maar deze middag een volleerd barman. Zonder hem was de kantine dicht gebleven. Dit scheids duidelijk het kaf van het koren..

Het ‘Wonder van de Stipe’ komt er niet en het blijft 1-4. In de kantine wordt er over het vierde gesproken als een ‘lamlendig zooitje’ en speelden de ‘Ontembare Lions’ een trainingspartijtje.. Een aantal spelers valt na het laatste fluitsignaal ter aarde en beseft dat het voor de competitie beter moet. Astrid Joosten is er niks bij, het is 5 voor 12. Aanvoerder ‘JB18’ (rugnummer 14 is aangevraagd) komt teleurgesteld box 8 in: ‘Heel cliché, maar deze match hadden we toch anders voorgesteld, boys!’ zegt hij treurend terwijl hij een flesje Heineken pakt. ‘Je ziet het aan de koppies. Wat we de eerste helft lieten zien, het was huilen met de pet op. Geen beleving, geen gepraat, niks! Hoe we de goals ook weggeven, het is niet Stiens vier waardig! De tweede helft was een klein beetje anders, dat moest ook wel! Boden ietwat meer tegenstand en kregen toch best wel wat kansen..’ ‘Ook Nico Haak kwam nog even aan bod, maar die heette helemaal geen Nico Haak……. Ja, beste Stiensers. Hoe achterlijk jullie nu naar jullie scherm zitten te kijken, zo keken wij hem ook aan..

Toch staat het huilen hem nader dan het lachen.. Voorbeelden te over, maar neem nou de twee spelers die elkaar zó erg een goal gunde dat ze een simpele FIFA goal (twee spelers op de keeper af, driehoekje klikken van ‘AS13’ en ‘DT7’ hoeft simpelweg alleen maar op rondje te klikken) niet eens konden maken. Ze bleven maar op kruisje klikken en dus werd er niet gescoord. Of onze spits, ‘SvdH11’. Naja, gelegenheidsspits kan ook, geen idee eigenlijk. Diezelfde ‘AS13’ van hierboven komt met ‘SvdH11’ alleen op de keeper af en ze kunnen gewoon wéér, WÉÉR he, een typisch FIFA doelpunt maken. Driehoekje werd ingedrukt door eerstgenoemde, daarna rondje óók. Maar nee hoor, laatstgenoemde ‘had sien poat skeef staan’ en tikte de bal naast.

Diezelfde, met dat ‘skefe poatsje’, verlaat twee minuten later het veld met een ogenschijnlijk zware rug en hamstringblessure. Ik zeg het al; ‘ogenschijnlijk’.

Verder ook geen goed woord over voor een zeer hoog geplaatst persoon binnen de club. ‘Staan die mensen soms boven de club?’ zou je bijna denken. ‘BT15’ dacht dat hij gewoon niet op hoefde te komen dagen. He, waarom ook niet? (Hij liet ook al verstek gaan op de barbecue, halverwege augustus) Wisten jullie trouwens dat het officieel ‘RJJT15’ is? Ik hoor jullie vragend denken: ‘Waar staat dat voor?’.  Puike tweede helft overigens..

Dan wil ik mij toch ook nog even richten tot de scheidsrechter van dienst, ‘HH’. En ja, je zegt het ook gewoon zoals het er staat: ‘HaHa’. Hij was fit, hij was scherp én kwam de cirkel niet uit. Een rechtbanktekenaar zou een makkelijke middag hebben gehad. Maar toch, bedankt scheidsie!

Evenveel scoringskansen, niet minder dan de tegenstander maar wel het schip in. Het is verrotte miserabel als het gebeurt.. Tóch heeft verliezen ook een verdoezelende fraaiheid. Er komt een einde aan alle kommer en kwel waarin wordt vertoefd. Er is licht aan het einde van de spreekwoordelijke tunnel.. Er komt altijd weer een volgende wedstrijd, er is dus altijd een nieuwe kans. Oftewel; we moeten leren van onze fouten en het snot voor onze ogen werken. We zullen op de weg terugkomen die omhoog gaat.. Wanneer dat is? Dat kan zaterdag 24 september tegen VIOD 3 al. Een week later tegen Burgum 5, thuis, kan overigens ook. We weten het niet..

Excuses naar ál onze trouwe supporters en volgers van onze kant! We zijn gevallen, hárd gevallen! We zullen opstaan en doorgaan! Tegenstanders zullen weer met trillende benen de auto instappen naar de Ieleane.

Hup Stiens 4, hup!

DT

En hoe het met ‘SvdH11’ gaat? Die is deze week gewoon op schoolkamp gegaan met z’n klas..

Categorieën: