SC Stiens MO17-1 bij beste 4 van het JOFK

In de afgelopen kerstvakantie vond in Franeker het Jeugd Open Fries Kampioenschap Zaalvoetbal plaats. Op 29 januari 2022 was de kwalificatiedag voor meiden MO17. Verdeeld over 4 poules streden 16 meidenteams om een plek voor de finaledag. SC Stiens MO17-1 was ingedeeld in Poule 1 en wist zich te kwalificeren. Op de finaledag op 7 januari jl. werd zelfs de halve finale gehaald, waardoor SC Stiens tot de beste 4 teams voor de eindstrijd hoorde. Helaas wisten ze deze niet te winnen, maar zijn toch supertrots op het behaalde resultaat.

Verslag Kwalificatiedag

In de eerste wedstrijd tegen favoriet Heerenveense Boys was het zoeken naar juiste posities en tactiek. Heerenveense Boys beheerste het spelletje beter en we verloren met 3-0. De tweede wedstrijd tegen Burgum was evenwichtig, maar we verzuimden te scoren. Burgum wist de spaarzame kansen wel te verzilveren en won met 3-0. Tegen de derde en laatste tegenstander Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden waren de meiden op dreef. Door vanuit mooie combinaties te scoren, sterk te verdedigen en puik keepwerk stond na het eindsignaal een mooie 4-0 overwinning op het scorebord. Om een finaleplaats te bemachtigen volgde een knockout-wedstrijd tegen een team uit een andere poule. Dit werd St. Annaparochie en deze spannende derby werd beslecht met een 3-1 overwinning. Door naar de finaledag op zaterdag 7 januari!

Verslag Finaledag

De finaledag bestond uit 2 poules van 4 teams. Om de halve finale te kunnen halen moest een 1e of 2e plek in de poule gehaald worden. We beten het spits af tegen de andere helft van Blauw Wit ’34. Zij begonnen sterk en al gauw keken we tegen een 1-0 achterstand aan. De meiden wisten zich te herpakken en zetten vervolgens de wedstrijd naar hun hand, resulterend in een 3-1 overwinning. De tweede wedstrijd was tegen VV Hardegarijp. Een team dat we al jaren tegenkomen en een geducht tegenstander is. Dat bleek ook nu weer. In een zenuwslopende wedstrijd met kansen over en weer bleef het lange tijd 0-0, maar in de laatste minuten wist Stiens toch de 1-0 te maken en hiermee de overwinning naar zich toe te trekken. Als laatste troffen we wederom Heerenveense Boys. Dit team bleek andermaal een maatje te groot en door een combinatie van uitval van enkele speelsters en vermoeidheid in team kregen we nu zelfs 6-0 om de oren. Maar goed, we waren tweede in de poule geworden en mochten ons opmaken voor de halve finale (knockout) tegen de winnaar van de andere poule, SC Joure. Joure nam de voorsprong, maar al snel kwam Stiens op gelijke stand. Lange tijd bleef het 2-2 en op de bank werd al gesproken over de te nemen penalty’s. Zover kwam het echter niet, want tegen het einde maakte Joure twee goals snel achter elkaar en was de wedstrijd gespeeld. Heerenveense Boys won aansluitend de finalewedstrijd tegen SC Joure met 1-0.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en bedanken bij deze de organisatie van het JOFK voor dit mooie evenement!

Categorieën: