SC Stiens JO9 tweede op het eerste JOFK toernooi in Franeker

Vorige week woensdag 28 december vond het JOFK in Franeker plaats. Voor het eerst was dit ook voor de jeugd van JO9. Door een afmelding kreeg SC Stiens de kans om met een JO9 team mee te doen. Door het korte tijdsbestek, blessures en vakanties heeft het jeugdbestuur besloten om een team samen te stellen uit JO9-1 en JO9-2.

Ondanks dat de kinderen nog nooit als team samen hebben gespeeld, werd de eerste poule wedstrijd gelijk gewonnen met 10-0 van Franeker.

Dit smaakte naar meer en met veel enthousiasme werd er begonnen aan de tweede poulewedstrijd tegen St. Annaparochie. In deze wedstrijd zag je gelijk dat de jongens elkaar goed konden vinden door mooi samenspel en dit resulteerde dan ook in een 8-1 overwinning.

De derde poulewedstrijd mocht SC Stiens het opnemen tegen VV Drachten. Ook hier was leuk en goed voetbal te zien en VV Drachten werd met 5-0 verslagen.

Wederom mocht SC Stiens aantreden tegen een team van St. Annaparochie in de vierde poulewedstrijd en hier kregen de jongens voor het eerst tegenstand. Een mooie en spannende wedstrijd eindigde voor SC Stiens met een 4-2 overwinning. Met deze vierde overwinning was de plek in de finale al behaald.

De vijfde en laatste poulewedstrijd was tegen LSC 1890 uit Sneek. Deze wedstrijd werd gewonnen met 5-0.

Door deze overwinningen werd SC Stiens eerste in de poule met 5 gespeeld / 15 punten en een doelsaldo van 32 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen.

In de finale moest SC Stiens het opnemen tegen Blauw Wit 34. De finale wedstrijd ging gelijk op en bleef erg spannend tot een paar minuten voor tijd. SC Stiens kreeg een penalty tegen en deze werd gekeerd door onze keeper waardoor het spannend bleef. Vlak voor tijd wist Blauw Wit 34 toch twee keer te scoren waardoor de finale met 2-0 verloren werd.

SC Stiens mag met trots terugkijken op een mooi eerste JOFK toernooi afdeling JO9 en de mooie tweede plek die ze hebben behaald!

Categorieën: