SC Stiens doet zichzelf zwaar tekort in Zwaagwesteinde

Het verjongde SC Stiens mocht op bezoek bij Zwaagwesteinde. Vanaf de aftrap nam het makkelijk combinerende SC Stiens het initiatief. Een tweetal prima acties van Tim Bijkerk leverde echter geen treffer op. Na 21 minuten kwam Stiens op voorsprong toen een voorzet van Peter Jansen Klomp met de hand werd geblokt in het strafschopgebied. Stefan de Vries benutte de penalty feilloos (0-1).

SC Stiens verzuimde in deze fase verder afstand te nemen van de thuisploeg. Een prachtige aanval over de rechterkant, Rene Paauw legde de bal bij de eerste paal panklaar neer, helaas mikte de prima spelende Ate Ruisch net langs de verkeerde kant. Niet veel later speelde dezelfde Ruisch zichzelf fraai vrij, helaas was de afwerking niet krachtig genoeg. Als je de kansen niet benut ……… doet de tegenstander dat wel. In het rustsignaal kreeg Zwaagwesteinde een vrije trap, slap ingrijpen in de Stiens defensie gaf Henk van der Wal de gelegenheid Zwaagwesteinde op gelijke hoogte te brengen (1-1).

Direct na de thee kwam SC Stiens wederom op voorsprong. De vrije trap van Jansen Klomp werd door Huub Klijnsma fraai naar de verste hoek verlengd (1-2). Toen Almer Hietkamp er een kleine tien minuten later met zijn linker 1-3 van maakte leek de wedstrijd gespeeld. Leek, Stiens bleef veel sterker en er was geen enkele aanwijzing dat de gastheren terug in de wedstrijd zouden komen.

Kantelpunt was de 73e minuut toen de uitstekend spelende Tom Cats zich moest laten vervangen. Er volgde een paar aanpassingen. Nog voordat hij in de dug out plaats had kunnen nemen lag de 2-3 in het net. Na een ongelukkige kluts verdween de bal via een Stiens hoofd in het eigen doel. Waar Stiens eerst heer en meester was begon de onrust te regeren, balbezit was steeds van kortere duur en ondanks dat kreeg Stiens nog wel kansen. Stefan de Vries wist geheel vrijstaand de bal niet binnen te koppen na een corner van Ruisch. In de 88e minuut viel de gelijkmaker, randje buitenspel mocht Jilt Venema van dichtbij binnenkoppen (3-3). Nog was het niet gedaan en in de slotseconde kreeg Stiens spits de Vries nog een enorme mogelijkheid na een prima actie van Hietkamp.

De 3-3 eindstand voelt voor SC Stiens aan als verlies. Het vertoonde spel was ruim voldoende, de afwerking kan nog vele malen beter. Volgende week komt kampioenskandidaat FC Burgum op visite, komt het zien