S.C. Stiens vrouwen voor beker naar landskampioen Saestum in Zeist

Vrouwenvoetbal is momenteel vaak positief in de publiciteit. Ook de vrouwen van S.C. Stiens timmeren zowel in de competitie, als in het landelijk bekertoernooi behoorlijk aan de weg.  Vorig jaar eindigde men in de beker bij de laatste 24 teams in Nederland, na in Stiens te zijn uitgeschakeld door zondag-hoofdklasser ´t Zand uit Tilburg. Nu staat men opnieuw voor dezelfde uitdaging met als tegenstander de vrouwen van SV Saestum in Zeist.

Dit jaar was men in september, in de voorronde van de beker, in een poule ingedeeld bij  Be Quick ´28 Zwolle (Topklasse), Reiger Boys  Heerhugowaard  (Hoofdklasse) en SV Sneek (Eerste klasse).  Alle drie de wedstrijden werden door de vrouwen van S.C. Stiens gewonnen.  Een unicum, volgens de redactie van de landelijke website Vrouwenvoetbal journaal, omdat het volgens deze nooit eerder was voorgekomen dat een team uit de Eerste klasse alle drie de wedstrijden in de voorronde wist te winnen!

Het bekertoernooi kreeg 20 oktober een vervolg met een thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Groningen, dat in de Hoofdklasse uitkomt. Via een 2-0 overwinning werd ook deze ploeg aan de zegekar van de Stienser vrouwen gebonden.  De loting had tot gevolg dat S.C. Stiens werd gekoppeld aan het roemruchte vrouwenteam van SV Saestum uit  Zeist.  Een team dat al jaren op het hoogste amateur niveau van het vrouwenvoetbal in Nederland uitkomt en vorig seizoen in de Topklasse weer eens een keer landskampioen werd.

Een enorme uitdaging daarom voor de vrouwen van S.C. Stiens om op zaterdag 15 december in Zeist de volgende ronde te halen.  De wedstrijd begint om 13.00 uur.  De bus vertrekt om  09:45 uur  uit Stiens. Supporters kunnen zich opgeven bij Ype Burggraaff, telefoonnummer: 06 53 83 09 67.  De kosten bedragen € 10,-  p/p.

Categorieën: