S.C. Stiens vrouwen bereiden zich voor op nieuwe seizoen.

S.C. Stiens is, samen met Heerenveense Boys, het hoogst spelende vrouwenvoetbalteam in Friesland. De vrouwen bereiden zich voor op een nieuw seizoen in de landelijke Hoofdklasse. Het seizoen 2020-2021 werd, vanwege Covid-19, in oktober abrupt beëindigd door de KNVB. Zaterdag 7 augustus start de voorbereiding op een nieuw seizoen.

S.C. Stiens Vrouwen 1 staat ook komend seizoen onder leiding van trainer-coach Atty Eelkema en assistent Dennis Oegema. Eelkema heeft haar sporen in het vrouwenvoetbal inmiddels ruim verdiend als speler van SC Heerenveen en het Nederlands team.  Als trainer-coach was zij eerder actief voor VIOD en de KNVB.

De selectie van Vrouwen 1 blijft redelijk intact en werd vorig seizoen al versterkt met de komst van Sam Bosma (Be Quick Dokkum), Renske Kamminga (GAVC) en Fardau  Wielinga  (ex keeper Harkemase Boys MO-17).

Voor het nieuwe seizoen gaan spelen voor S.C. Stiens;  Anouk de Groot en Nicole van der Kooi (Harkemase Boys MO-19) en Amarens Rottiné (keeper SC Heerenveen). Vanuit S.C. Stiens Vrouwen 2 stromen Marieke Faber en Anna Dieuwke Dijkstra door naar de eerste selectie.

Na jaren trouwe dienst in Vrouwen 1 wordt er afscheid genomen van Rixt van der Zee, Lisa Snoek en Kelly Groenewoud. Zij gaan spelen voor S.C. Stiens Vrouwen 2. Iris Pinkster is in blijde verwachting en kijkt vanaf de zijlijn toe.

Wil je ook een keer vrijblijvend meetrainen met de vrouwen van S.C. Stiens of meer informatie? Mail of bel naar de voorzitter TC-vrouwen S.C. Stiens   kthoekstra21@hotmail.com   tel.  06-22514032.

 

Op de foto  v.l.n.r. :

Nicole van der Kooi Anna Dieuwke Dijkstra, Amarens Rottiné, Renske Kamminga, Marieke Faber en Anouk de Groot.   Sam Bosma  en Fardau Wielinga ontbreken op de foto.

Categorieën: