S.C. Stiens VR1 – de Jodan Boys VR1 0-5

S.C. Stiens – de Jodan Boys. 0-5

De vrouwen van S.C. Stiens waren zaterdag niet opgewassen tegen de vrouwen van de Jodan Boys uit Gouda. Voor Stiens er erg in had stond men binnen 10 minuten al met 0-2 achter. Bij een paar hoekschoppen werd er niet adequaat verdedigd en kon de aanvoerder van de Jodan Boys vrij inkoppen!  Een leermoment, omdat je bij de eerste keer kunt zien wie “de kopper” bij de tegenstander is, om deze bij een volgende hoekschop extra goed in de gaten te houden, zodat deze niet opnieuw kan inkoppen!
Stiens kreeg een goede kans om terug in de wedstrijd te komen toen Anouk de Groot binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Helaas schoot Anouk de strafschop naast. Nadat de Jodan Boys na een half uur spelen de score met een schot in de kruising tot 0-3 had uitgebreid kreeg Stiens nog een goede kans. Rivke Draaier zag haar schot via de onderkant lat weer uit het doel gaan. Het moet soms ook even meezitten.
In de tweede helft wisten de Jodan Boys de score nog uit te breiden naar 0-5.  Bij Stiens zag je bij bepaalde spelers de krachten langzaam wegvloeien en de Jodan Boys wisten de wedstrijd rustig uit te spelen.
Bij S.C. Stiens moet het elftal nog groeien. Er is zeker talent aanwezig maar nog jong, dat als junior moet wennen aan het seniorenvoetbal bij de vrouwen!   Zoiets heeft tijd nodig.
De Jodan Boys lieten zien een stapje verder te zijn dan S.C. Stiens. Veel snelheid op de vleugels. Ze speelden met veel overtuiging en lieten de bal uitstekend rondgaan. Waar nodig schuwde men de tackle niet om stevig in te grijpen. Zo spelend, gaan de Jodan Boys meedoen om de bovenste plaatsen in de competitie!

Voor de vrouwen van S.C. Stiens wacht er volgende week een nieuwe pittige klus tegen de vrouwen van Ter Leede 2 in Sassenheim.