S.C. Stiens VR1 – Barendrecht VR1 1-1

S.C. Stiens – Barendrecht 1-1

De vrouwen van S.C. Stiens behaalden zaterdag het eerste puntje van deze competitie!  Het leek er zelfs even op dat het een driepunter zou worden. De druk van Barendrecht werd echter steeds groter en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven.  Hier konden de beide teams uiteindelijk wel tevreden mee zijn!
Een punt pakken tegen Barendrecht is op zich niet verkeerd. Het team van S.C. Stiens is jeugdig wat een aantal spelers betreft en verkeerd nog in de opbouw. Fysiek werd S.C. Stiens op de proef gesteld door een Barendrecht dat de duels niet schuwde. Barendrecht had de eerste helft de strakke wind over het veld mee. Men kreeg ook de beste kansen en zo was Rebecca van Es er een keer dicht bij. Het laatste kwartier van de eerste helft begon men bij Stiens meer van zich af te bijten en was de wedstrijd steeds meer in evenwicht. Men ging zo met 0-0 de rust in.
In de tweede helft had Stiens de wind mee. Het was echter moeilijk een gaatje te vinden in de hechte verdediging van Barendrecht. Vooral hun aanvoerder centraal achterin Sasha Leemans speelde een puike partij. Het eerste half uur in de tweede helft ging vrij gelijk op al verprutste Rebecca van Es van Barendrecht opnieuw een mooie kans. Van de kant van Stiens werd de vrij kleine keeper van Barendrecht te weinig onder vuur genomen. Toch kwam Stiens aan de leiding toen Merle Vis het beste anticipeerde op een bal uit een vrije trap en deze langs de uitkomende keeper tikte. 1-0
Met nog een klein kwartier te spelen een mooie kans om de punten in Stiens te houden.  Barendrecht speelde nu alles of niets en Stiens kon alleen nog de ballen tegenhouden.  Keeper Janine Reekers verrichte een aantal goede reddingen en kon niet voorkomen dat Barendrecht uit een hoekschop alsnog wist te scoren. 1-1
De wedstrijd eindigde voor Nicole van der Kooi jammer genoeg in een fikse enkelblessure zoals het leek, toen een voorzet van haar werd geblokt door een sliding van Merel Huizer van Barendrecht. We hopen voor Nicole dat de blessure mee zal vallen!
Zo werd door de vrouwen van S.C. Stiens het eerste punt behaald. Nu proberen deze stijgende lijn vast te houden, om te beginnen met de bekerwedstrijd van volgende week thuis tegen Saestum 2.