S.C. Stiens Ut Vierde

Kent u het gezegde: “Hoogmoed komt voor de val?” De heren van Ut Vierde kunnen u dit na de wedstrijd tegen Wykels Hallum prima uitleggen. Werd het vorige verslag nog begonnen met het op stoom komen van de selectie, veel doelpunten en zo fit als Ronaldo. Dit keer kunnen we niet anders dan termen als “schaamrood op de kaken”, “complete offday” en “nooit meer aan terugdenken” bezigen.

utvierde-bcv-1Sinds het vorige verslag zijn er twee wedstrijden gespeeld. De eerste, de onvervalste derby tegen Wykels Hallum, duurde net 90 minuten te lang. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn; geen mooie passjes, geen strijd of beleving en zeker niet het op stoom komen van Ut Vierde. Wel veel doelpunten. Over de uitslag hebben we het niet meer; belangstellenden kunnen deze vast ergens op deze site terugvinden. Of het lag aan de druk van het onverwachts spelen op het hoofdveld, het onterechte vertrouwen van de de afgelopen wedstrijden of het ontbreken van de topscoorder weet niemand.

Met beide benen weer stevig aan de grond werd er een week later weer afgetrapt in Burgum. Sommige selectieleden hadden echter niet geleerd van de domper en meenden op basis van de ranglijst dat het wel een “makkie” zou worden deze middag. Tegenstander BCV5 bezet de namelijk de voorlaatste plek op de ranglijst en wist tot dusverre slechts 3 keer te winnen. Na een snelle voorsprong met 2 doelpunten van Gerwin was de ruststand echter in het voordeel van de thuisclub. De aanwijzingen van de coach (“Huppakee BCV!”) hadden de Burgumers waarschijnlijk het juiste vertrouwen gegeven.

Na een donderspeech a la van Gaal van de leider, een viertal wissels en het op scherp zetten van de topscoorder werd de tweede helft met veel vertrouwen aangevangen. Vlak na rust werd een handsbal in de 16 terecht afgefloten en bestraft met een penalty. Penaltykiller Harold wist vanaf 11 meter het net te vinden en de stand was weer gelijk. Een waar offensief van de mannen uit Stiens werd aangevangen wat resulteerde in een mooi aantal kansjes.

utvierde-bcv-2Uiteindelijk was het een verre voorzet (of was het een schot op doel?) van Jelmer B. die door de keeper werd losgelaten. Gerwin was attent en scoorde zijn 3e van de middag. Jelmer deed een paar minuten later zelf nog een duit in het zakje door een hoekschop ineens de goal in te schieten. De overwinning was een feit, de drie punten in tas. De coach van BCV was al wat stiller geworden en waar uit de dugout van Ut Vierde een applaus klonk, kon hij eigenlijk alleen nog een “Dit mat oars!” uitbrengen.

Twee wedstrijden, 17 goals. Voor de neutrale toeschouwer loont het de moeite om Ut Vierde eens te komen bewonderen. Echter om een nieuwe blamage tegen wederom Wykels Hallum komende zaterdag te voorkomen, worden lofzangen en gejuich op dit moment achterwege gelaten en wordt u uitgenodigd voor een week later als de thuiswedstrijd tegen Rijperkerk op het programma staat!

Categorieën: