S.C. Stiens – Sporting 70 1-1

S.C. Stiens – Sporting 70    1-1

Een belangrijke wedstrijd, wat betreft de stand in de competitie. Het Utrechtse Sporting en S.C. Stiens hadden tot nu toe 1 punt behaald en stonden onderaan. Ze kregen er vandaag 1 punt bij en daar kon de neutrale toeschouwer wel vrede mee hebben!
In de eerste helft had Sporting de wind mee en zette gelijk veel druk op de verdediging van Stiens. Een aantal hoekschoppen van Sporting zorgden hierbij voor het nodige gevaar. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg men bij Stiens ook mogelijkheden. De beste kans kreeg Merle Vis, die alleen op de keeper kon doorlopen. Jammer voor Stiens ging haar schot naast de goal.  Bij Sporting kwam men goedkoop aan de leiding toen keeper Janine een bal inspeelde op Saskia, die hier duidelijk niet op gerekend had. Het hier opvolgende balverlies betekende een eenvoudig doelpunt voor Sporting. 0-1
Na rust kwam men bij Stiens in dezelfde opstelling in het veld. Hoewel er steeds veel ruimte lag achter de verdediging van Sporting, wist men bij Stiens hier te weinig gebruik van te maken. De lange bal was, met wind mee, vaak ook niet goed te belopen!  Na een half uur was het Saskia, die een beetje uit het niets,  de 1-1 op het scorebord bracht. Haar schot van afstand verdween hoog tegen het net!  Het had nog mooier voor Stiens kunnen worden, maar helaas was de voorzet van Nicole iets te scherp om de bal binnen te kunnen lopen!  De spelers van Sporting gingen er soms stevig in en dit leidde tot verschillende blessure behandelingen aan de kant van Stiens. De trainer van Sporting werd, na opnieuw commentaar op de leiding, zelfs op de bon geslingerd. Dat de strijd uiteindelijk werd beslecht met een gelijkspel was wel terecht. Beide ploegen waren niet instaat om echt het verschil te maken!