S.C. Stiens senioren voorbereidingen en indelingen

S.C. Stiens is al weer druk bezig met de eerste voorbereidingen voor het aankomende voetbalseizoen. Hendrik Anjema heeft aangegeven te stoppen met zijn functie als TC-lid. Hij zal komend seizoen nog wel een aantal taken voor de voetbalvereniging blijven doen. Hendrik bedankt voor alle energie die jij de afgelopen jaren in deze functie hebt gestopt. Met Hendrik raken we wel wat ervaring en kennis binnen de TC kwijt en daarvoor gaan wij de komende tijd benutten met hoe wij dit binnen de TC opnieuw gaan invullen. Gelukkig blijft Hendrik behouden voor deze vereniging en kunnen wij indien nodig nog gebruik maken van zijn kennis.

S.C. Stiens 1 heeft op zaterdag 24 juni succesvol deelgenomen aan de GroenlevenCup. S.C. Stiens wist dit toernooi te winnen en daarmee een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019 af te dwingen. Het komende seizoen zullen wij hier een commissie voor op richten om dit een knallende seizoensopening 2018-2019 te laten worden.

S.C. Stiens zaterdag 1

De A-selectie begint zijn voorbereiding op zaterdag 12 augustus om 11 uur. De eerste oefenwedstrijd staat zaterdag 19 augustus op het programma, tegenstander is nog niet bekend. Zaterdag 26 augustus zal S.C. Stiens 1 deelnemen aan een toernooi in Berlikum. Hier zullen 3 wedstrijden van 45 minuten worden gespeeld en dit toernooi begint om 14 uur. Dinsdag 29 augustus wordt er geoefend in en tegen Minnertsga om 19:30. De voorbereiding zal trainer Rudi van der Burg beginnen met 25 spelers. Nieuwkomers in deze selectie zijn Pieter Elgersma, terug van DTD, Wilco Bergsma terug van een blessure die hem vorig jaar het gehele seizoen aan de kant hield, Hielke Rijpstra overgekomen van de B-selectie en 6 overgekomen A-junioren, Danny de Jong, Arjen Dotinga, Arjen Dotinga, Maarten Klijnsma, Edser Rijpstra en Martin Hoekstra. Voor aanvang van de beker zal deze selectie worden teruggebracht naar 18-20 spelers en zullen de overige spelers aansluiten bij de B-selectie. De staf van het 1e elftal wordt gecomplementeerd met Leider Auke Hietkamp, Verzorgster Marijke Terpstra, Grensrechters Gerlof van Tuinen en Nathan Smidt, Keeperstrainer Riccardo Boscolo en Fysio Anton Kingma en Doeke van der Ploeg.

Voor wat betreft het aankomende seizoen is de competitie indeling en de bekerloting voor S.C. Stiens 1 bekend.

Met BCV en Leeuwarder Zwaluwen treffen we 2 degradanten uit de 1e klasse. Marum, De Griffioen en ONT zijn daarentegen gepromoveerd vanuit de 3e klasse. Ook staat er komend seizoen weer de derby tegen promovendus Wykels Hallum op het programma.

De competitie indeling is als volgt:

 1. BCV
 2. Broekster Boys
 3. CVVO
 4. De Griffioen
 5. FC Grootegast
 6. Hardegarijp
 7. SC Joure
 8. Leeuwarder Zwaluwen
 9. Marum
 10. ONT
 11. S.C. Stiens
 12. SC Veenwouden
 13. VVI
 14. Wykels Hallum

Het belooft weer een spannende competitie te worden met een paar interessante en geduchte tegenstanders. De competitie begint met een thuiswedstrijd op zaterdag 23 september tegen SC Veenwouden om 14:30.

Voor aanvang van de competitie wordt eerst de poulefase van de KNVB Beker afgewerkt. Het programma van de poulefase is als volgt voor S.C. Stiens 1.

Zaterdag 2 september:                       S.C. Stiens – Zeerobben                      14:30

Zaterdag 9 september:                       St. Annaparochie – S.C. Stiens          17:00

Zaterdag 16 september:                     GAVC – S.C. Stiens                               17:00

S.C. Stiens zaterdag 2

De B-selectie begint dinsdag 22 augustus weer met trainen o.l.v. de nieuwe trainer Anne Jan Stienstra. Op zaterdag 26 augustus speelt zaterdag 2 een oefenwedstrijd in en tegen Veenwouden om 14:30. Het 2e elftal is ingedeeld in de reserve 2e klasse. Deze competitie start ook zaterdag 23 september. De competitie indeling voor S.C. Stiens Za2 is als volgt:

 1. Balk 2
 2. SC Joure 2
 3. The Knickerbockers 5
 4. Leovardia 2
 5. Makkum 2
 6. Minnertsga 2
 7. C. Stiens 2
 8. SC Berlikum 2
 9. SDS 2
 10. Workum 2
 11. Wykels Hallum 2
 12. Zeerobben 2

 

Het bekerprogramma is als volgt:

Zaterdag 2 september:                       S.C. Stiens 2 – Be Quick Dokkum 3            12:30

Zaterdag 9 september:                       VIOD 2 – S.C. Stiens 2                                   12:00

Zaterdag 16 september:                     S.C. Stiens 2 – Dokkum 2                              12:30

We zijn nog op zoek naar een vaste leider voor dit elftal . Sjoerd Kamminga heeft aangegeven dit wel gedeeltelijk te willen oppakken maar hij kan er niet elk weekend bij zijn.

S.C. Stiens zondag 2

Zondag 2 start de voorbereiding op woensdag 9 augustus. Zondag 2 is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de reserve 2e klasse. Voor aankomend seizoen staat dit elftal o.l.v. trainer Fokke de Vries. Hij zal worden aangevuld met de leiders Jeroen Zomers, Peter Mensink en grensrechter Arjen Elzinga. In de voorbereiding staan 2 oefenwedstrijden gepland in en tegen Workum op vrijdag 18 augustus om 19:30 en in en tegen Bergum op zondag 27 augustus vooralsnog om 14 uur. De competitie zal op zondag 24 september starten.

De competitie indeling is als volgt:

 1. Akkrum 2
 2. Annaparochie 2
 3. Dio Oosterwolde 2
 4. Frisia 3
 5. Gorredijk 2
 6. Jubbega 2
 7. LSC 1890 3
 8. MKV ‘ 29 2
 9. Oosterlittens 2
 10. Renado 2
 11. Roden 2
 12. C. Stiens 2

Het bekerprogramma is als volgt:

Zondag 3 september:                          S.C. Stiens 2 – FVC 2            11:00

Zondag 10 september:                        Friesland 2 – S.C. Stiens 2   10:30

Zondag 17 september:                         Frisia 2 – S.C. Stiens 2          12:00

S.C. Stiens (overige) senioren elftallen.

S.C. Stiens treedt in totaal op zaterdag met 6 en op zondag met 3 senioren (heren) teams aan. De overige senioren van zaterdag (3-4-5-6-) hebben op woensdagavond hun trainingsavond en de overige senioren van zondag (3 en 4) op vrijdagavond. De competitie indeling voor deze senioren is bekend en te vinden op www.voetbal.nl. Het bekerprogramma wordt op vrijdag 28 juli bekend gemaakt. De aanvang van de trainingen zullen in onderling overleg plaatsvinden.

Bijgevoegd treffen jullie de voorlopige indelingen van de seniorenteams voor aankomend seizoen. Sta je hier niet bij en wil je toch graag komend seizoen deel uit maken van deze vereniging geeft het dan door aan bestuurslid seniorenzaken Johan Faber (johanf1977@gmail.com).

Indeling seniorenteams 2017-2018

 

Categorieën: