S.C. Stiens – SC Klarenbeek  4-0

Daar was hij dan eindelijk!  Na achtereenvolgens 2 gelijke spelen tegen Sporting, 70 en Reiger Boys, volgde vandaag de eerste overwinning van de vrouwen van S.C. Stiens in deze competitie tegen Klarenbeek. Een terechte overwinning omdat men bij Stiens de kansen prima benutte en Klarenbeek deze liet liggen!
De eerste helft was voor Klarenbeek, waarbij aanvoerder Thirza Beunk opviel en het spel steeds goed verdeelde. Bij Stiens moest men zich in eerste instantie dan ook veelal beperken tot verdedigen. Er was dan wel de nodige dreiging van Klarenbeek, maar men beet niet echt door!
Naarmate de wedstrijd vorderde verscheen Stiens vaker op de helft van de tegenstander. Een vrije trap van Rachel ging over “de muur” en verraste de keeper van Klarenbeek. 1-0 In een één op één situatie met de keeper van Stiens had Klarenbeek de gelijkmaker kunnen scoren, maar keeper Janine bracht redding!  Als je zelf niet scoort ,zoals Klarenbeek, dan gebeurt dit vaak door de tegenstander, zo ook vandaag. Een voorzet bij de de tweede paal werd knap door Anouk met links afgerond en zo stond Stiens bij rust op een toch wel verrassende 2-0 voorsprong!
De eerste grote kans in de tweede helft was voor Klarenbeek, maar de inzet was te zacht!  Klarenbeek ging meer risico nemen door meer op de aanval te spelen. Hierdoor kwam er voor Stiens meer ruimte op het veld voor de tegenaanval.  Zo kwam Bente een paar keer goed door over de rechterkant. Helaas ontbrak het soms aan de eindpass!  Merle had de wedstrijd voor Stiens “in het slot” kunnen gooien. Goed uitkomen van de keeper van Klarenbeek voorkwam erger. Even later werd het alsnog 3-0 toen Saskia “uit de kluts” de bal tegen het net drukte! De wedstrijd was hiermee gespeeld en Klarenbeek geloofde het ook wel. Uiteindelijk maakte Merle toch nog haar doelpunt door uit een moeilijke hoek de keeper te passeren! 4-0.  Scheidsrechter M. Söner uit Zwolle was onopvallend aanwezig en floot dus goed, in deze sportieve wedstrijd.

Volgende week zaterdag 2 december speelt S.C. Stiens een uitwedstrijd in Zwolle tegen koploper Be Quick,28.