S.C. Stiens – sc Heerenveen; Een voetbalfeest voor en door iedereen

Op dinsdagavond 3 juli jl. kwam alles bijeen. Het zonnetje scheen prachtig aan de hemel, het veld lag er als een plaatje bij en de organisatie stond als een huis. S.C. Stiens was klaar voor het treffen met sc Heerenveen.

Het was ongeveer een jaar eerder dat de organisatie voor het eerst bij een kwam om de eerste ideeën over de wedstrijd S.C. Stiens – sc Heerenveen op papier te krijgen. En snel werden de ideeën omgezet in actielijsten, waarmee de plannen steeds concretere vormen begonnen te krijgen. Maar de plannen konden nog zo mooi omschreven worden, alles stond en viel (op dat moment nog) bij het verkrijgen van de vergunning.

Na verlening van de vergunning konden de eerder gelegde contacten met sc Heerenveen verder geconcretiseerd worden en kreeg een ieder van de commissie een takenpakket en verantwoordelijkheden. Want er komt nogal eens wat bij kijken, bij de organisatie van zo’n wedstrijd. De tent werd geregeld, de PR machine werd opgestart, de beveiliging werd op poten gezet, de kaartverkoop (en het drukken van kaarten) kwam aan de orde, de horeca moest geregeld worden, ballen, tenues, line-up, porto’s, posters, sponsoren, kleedboxen, draaiboek. Aan echt alles moest gedacht worden.

En natuurlijk het mobiliseren van veel (echt heel veel) vrijwilligers. Want wat hebben de vrijwilligers laten zien een warm hart voor S.C. Stiens te hebben. We zijn zeer dankbaar dat er zoveel vrijwilligers voor ons als organisatie klaar hebben gestaan. Wij kunnen jullie dan ook niet genoeg bedanken.

Ook de sponsors droegen S.C. Stiens een warm hart toe. Er was bijna geen sponsor die niet dit geweldige evenement wilde steunen. Ook onze sponsoren willen wij via deze weg nogmaals hartelijk danken.

Maar inmiddels waren we nog maar twee maanden van de wedstrijd verwijderd, toen een delegatie van sc Heerenveen voor het eerst op ons park op bezoek kwam. Het draaiboek werd doorgesproken en de wensen vanuit de club uit het Fryske Haagje werden kenbaar gemaakt. Een rondje over het park en het doorlopen van de stappen die S.C. Stiens al had genomen deed blijken dat de Eredivisionist al zeer content was met de vorderingen die waren geboekt. Het veld werd direct al aangestipt als zorgenkindje, want dat lag er inderdaad niet goed bij.

BV Sport is toen reeds begonnen met het verzorgen en inzaaien van het veld. Vanuit S.C. Stiens is het hoofdveld compleet afgesloten voor elke activiteit om het veld in optimale conditie te krijgen. Enkele weken voor de wedstrijd is dan ook de groundsman van sc Heerenveen langsgekomen voor een eerste echte controle van het veld. En zijn conclusie was (terecht) niet best. Water was het advies. Water, water en nog eens water.

En wat er in die twee weken is gebeurd stipt nog eens aan, hoe goed mensen het met S.C. Stiens voor hadden. Want niet alleen BV Sport, maar ook de lokale brandweer en lokale boeren zijn twee weken lang bezig gegaan met het beregenen van het veld. Wat hebben zij ons deze dagen geholpen om het veld in optimale conditie te krijgen. Waarvoor hulde! En een tweede controle door de groundsman gaf al een veel positiever beeld en jullie hebben uiteindelijk kunnen zien wat voor een prachtige grasmat er op dinsdagavond 3 juli lag. Zelfs de spelers van het eerste van S.C. Stiens zelf waren onder de indruk van hoe snel de bal ineens kon rollen op een goed veld.

De dag zelf was er een om van te dromen. Prachtig weer. Veel en dan bedoelen we ook echt veel, mensen om het veld. Een geweldige sfeer en een geweldig affiche. Wij als organisatie kunnen dan ook niet anders concluderen dan dat we met zijn allen een geweldig voetbalfeest hebben beleefd. En ja S.C. Stiens kreeg twaalf, waaronder een eigen doelpunt, om de oren. En ja, de spelers van ons eerste merkten wel even heel hard, dat zo’n Eredivisionist wel even twee, drie of misschien wel vier klassen hoger is. Maar is er iemand van S.C. Stiens die daar om maalt? Natuurlijk niet! Wij hebben met zijn allen een prachtig evenement neergezet en beleefd. En we zijn er als organisatie trots op dat we zoiets met zijn allen voor elkaar hebben gebokst en trots op dat wij hierin mee hebben mogen helpen.

Dus nogmaals iedereen, van Sponsor tot vrijwilliger, van hulp tot toeschouwers…. BEDANKT!

(Foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/pg/scstiens/photos/?tab=album&album_id=1951633268232363)

Groeten,

De organisatie S.C. Stiens – sc Heerenveen
Inge Kars
Peter de Blaauw
Jorrit Bergsma
Jordy Weijkamp
Huub Klijnsma
Jens de Boer
Hendrik Anjema
Hielke Miedema

Categorieën: