S.C. Stiens – Saestum 0-3 (KNVB-beker)

De vrouwen van S.C. Stiens waren in de bekerwedstrijd niet opgewassen tegen de talenten van Saestum 2 uit Zeist. Saestum speelde gemakkelijker en liet de bal steeds goed rondgaan. Als Stiens loop je dan veel achter de tegenstander aan en in balbezit ben je vaak te snel de bal weer kwijt. Voor trainer Dennis Oegema was het ook een wedstrijd om spelers op een andere positie eens uit te proberen!

In de eerste helft zette Saestum gelijk vanaf de aftrap hoog druk. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het bij Stiens steeds moeilijker om onder de druk uit te voetballen. Saestum kreeg enkele mooie kansen die echter werden gemist. De voorsprong kreeg men in feite cadeau, toen keeper Janine Reekers van Stiens de bal zo in de voeten schoof van een speler van Saestum, die hier wel raad mee wist. 0-1   Bij Stiens wist men hier te weinig in aanvallend opzicht tegenover te stellen. Het was voor Marije en Esmee als spitsen ook lastig om steeds op te moeten boxen tegenover een meerderheid aan verdedigers van Saestum. Een kopbal van Saestum, die via de binnenkant paal in het doel verdween, betekende zelfs een 0-2 achterstand waarmee ook de rust werd bereikt!

In de tweede helft werd er door Stiens met meer energie gespeeld en was de wedstrijd in evenwicht.  Een uitval van Saestum, waarbij de bal knap langs de uitkomende keeper van Stiens werd gespeeld, betekende nog wel een 0-3 achterstand.  Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg men bij Stiens ook kansen. Een kopbal van Ante verdween maar net langs de verkeerde kant van de paal. Merle Vis nam de bal in de bal in de loop mee en schoot de bal over de uitkomende keeper, maar helaas ging deze net naast het doel!

Verliezen van een betere tegenstander kan vanzelf gebeuren. Hopelijk is de trainer weer iets wijzer geworden. Zo eindigde de wedstrijd in een toch wel verdiende 0-3 overwinning voor Saestum in deze bekerwedstrijd.

Volgende week wacht er een verre uitwedstrijd voor de vrouwen van S.C. Stiens.

Om 17.15 uur! wordt er in competitieverband  afgetrapt tegen jong Sparta-Rotterdam!