S.C. Stiens 1 vol energie het nieuwe seizoen in

Zaterdag 30 juli is S.C. Stiens 1 begonnen met de voorbereiding op het seizoen ‘16/’17. Vanaf dat moment lag de focus op een succesvol debuut in de 2e klasse. Veel spelers hadden hun vakantie zodanig kunnen plannen dat ze de hele voorbereiding hebben kunnen meemaken. Er zijn zelfs spelers die de hele zomervakantie hun conditie op peil hebben gehouden en/of in het krachthonk hebben gezeten om met een voorsprong op anderen te beginnen aan het seizoen. Zo zien we het natuurlijk graag. In de voorbereiding er is goed, maar met verstand getraind om uiteindelijk fit en vol energie aan de competitie te beginnen. Trainer Rudi van der Burg heeft in een gesprek met de TC dan ook tevreden teruggeblikt op de voorbereidingsperiode.

De inzet, de sfeer, de betrokkenheid, de kwaliteit en de progressie stemden tot tevredenheid. De oefenwedstrijd werd ruim gewonnen, maar helaas werden de 3 bekerwedstrijden nipt verloren. De tegenstanders waren van een ander kaliber dan we waren gewend, maar nooit is S.C. Stiens weggespeeld en altijd hebben we weten te scoren. Helaas waren de tegendoelpunten talrijker en dat is zeker een punt van aandacht. In de bekerwedstrijden zagen we duidelijk dat het team nog verder naar elkaar toe moet groeien om weer die lastige ploeg uit Stiens [zoals in de slotfase en nacompetitie] te worden. Het samenspel moet beter, patronen ingesleten, zwakkere plekken gemaskeerd en focus op de sterke punten, maar de eerder genoemde factoren die aan de basis liggen voor een mooi seizoen zijn aanwezig.

Rudi zal natuurlijk nog keuzes moeten gaan maken en we weten dat deze altijd invloed hebben op de sfeer en omgang in de ploeg. Vanuit de theorie weten we hoe daar mee om te gaan, maar de praktijk is bij teamsporten altijd weerbarstiger en resultaten tellen natuurlijk ook mee. Er is vertrouwen dat het team volwassen zal omgaan met de keuzes. In tegenstelling tot andere seizoen weten we niet waar we ten opzichte van andere ploegen staan. FC Grootegast is voor ons natuurlijk geen onbekende en beide teams waren voorgaande jaren zeer aan elkaar gewaagd. Ook hebben we enkele jaren geleden nog tegen Zeerobben, Hardegarijp, Be Quick, de Walde, Nijland gespeeld, maar zij weten hoe het is om te spelen in de 2e klasse. Teams als Broekster Boys, CVVO, Joure, VVI, Tonego, Meppel, Joure kennen we minder. Het is dus lastig om nu al doelstellingen te bepalen en we hebben afgesproken dat we deze na de start van de competitie gaan vaststellen.

Wie de favorieten zijn en wie genoemd worden als degradatiekandidaten weten we niet. Worden we mogelijk door andere ploegen als degradatiekandidaat? Prima, wij gaan het allemaal meemaken, we staan er in dat opzichte onbevangen en nieuwsgierig in. Laat ze maar komen. Rudi bereidt zich goed voor op elke tegenstander en zal zijn speelwijze bespreken met het team en heeft een dusdanige complete en aan elkaar gewaagde spelersgroep tot zijn beschikking dat hij zijn opstelling naar wens kan aanpassen. Of hij zich gaat aanpassen is afwachten, maar we weten nu al dat iedere selectiespeler uiteindelijk nodig zal zijn en gedurende een seizoen zijn er altijd spelers die groeien in hun ontwikkeling. Kortom, het belooft een nieuwsgierig seizoen te worden.

Wij wensen trainer Rudi van der Burg, leider Auke Hietkamp, verzorgster Marijke Terpstra, grensrechters Gerlof van Tuinen en/of Andries Groenewoud, Fysio Anton Kingma van Fysio058 een mooi seizoen toe. Dat geldt natuurlijk ook voor de spelers. Als dat slaagt hebben jullie supporters en S.C. Stiens ook een geslaagd seizoen. Volg deze website, dan volgt u ook S.C. Stiens 1.

Tot aanstaande zaterdag tegen Nijland. De voorbeschouwing op deze wedstrijd staat op deze site.

Wij hebben er weer zin in.

Categorieën: