S.C. Stiens 1 en Heerenveense Boys 1 maken zich op voor de finale

Zaterdag 4 juni a.s. om ongeveer 16.20 uur weten we of dit S.C. Stiens 1 historie schrijft door te promoveren naar de 2e klas of dat Heerenveense Boys mag blijven voetballen in die klasse. Heel vroeger kwamen deze ploegen elkaar nog wel eens in de competitie tegen, maar inmiddels zijn het geen bekenden meer voor elkaar. In de voorbereiding op deze competitie is S.C. Stiens zeer gastvrij ontvangen voor een trainingskamp op hun sportcomplex. Uiteraard hebben ze toen tegen elkaar gespeeld. Heerenveense Boys liet er toen geen gras over groeien dat 2e klasse niveau beduidend hoger is dan 3e klasse en won verdiend met hele dikke cijfers. Dat was natuurlijk een oefenwedstrijd en hoe goed kennen beide teams elkaar dan?

Feit is dat Heerenveense Boys in de aanloop naar deze finaledag S.C. Stiens een aantal keer het werk heeft kunnen zien. Dat is natuurlijk een voordeel wat wij niet hadden. Ze hebben al laten weten dat zij niet echt onder de indruk zijn van S.C. Stiens en goede mogelijkheden zien door gebruik te maken van onze zwakkere punten… Wij gaan dat a.s. zaterdag ervaren. Zij hebben inmiddels al ervaren dat de bovenste ploegen in de 3e klas helemaal niet zo slecht zijn. De uitslag van de 2e poulewedstrijd  in deze nacompetitie Heerenveense Boys – Sv Marum was maar liefst 4 – 6! Na 28 minuten spelen stond sv Marum met 0 – 5 [!] voor en na 37 minuten was het alweer 3 – 5 [!]. Wat zegt deze uitslag? Sterk sv Marum? Onderschatting van Heerenveense Boys? Kwamen ze er pas na 30 minuten achter dat er wat moest gebeuren? Dan hebben ze dit nog heel knap weten te repareren en dat zegt dan weer wat over de kracht van Heerenveense Boys. Uiteraard was het team en Riemer Kooistra bij deze wedstrijd aanwezig, maar nogmaals: “wat voor wedstrijd en instelling hebben ze gezien?”.

Net als in de voorgaande wedstrijden, maar ook na deze wedstrijd,  zal Riemer uitgaan van eigen kwaliteiten. Ewoud Bergsma zal er als gevolg van een schorsing niet bij zijn. Voor de rest beschikken Riemer en Auke Hietkamp met dank aan Marijke Terpstra over een redelijke fitte ploeg. Natuurlijk wordt het einde van de competitie gevoeld, maar wees gerust: voor deze wedstrijd gaat echt alles weer een keer uit de kast. Of dat genoeg is voor promotie, weten we pas ruim na vier uur. Het verschil tussen 2e klas en 3e klas is er zeker en dat moeten de spelers van S. C. Stiens zich echt beseffen. Het maakt dan niet uit of een ploeg in een flow zit of een ploeg die knokt voor lijfsbehoud. Dat weten wij dan weer van nacompetitiewedstrijden die we een paar jaar geleden hebben gespeeld. Het advies is dus om de tegenstander met respect te bespelen, maar zeker niet te vrezen en vooral te genieten, want voor dit soort wedstrijden doe je het!

Wij wensen spelers en Riemer, Auke en Marijke heel veel succes en we hopen dat we na de wedstrijd feest kunnen vieren en historie schrijven. Bij verlies delen we het verdriet en bouwen we verder.

Aan iedereen die S.C. Stiens een warm hart toedraagt vragen we uiteraard om tijdig naar It Gryn te komen en achter onze ploeg te gaan staan en hun/ons naar de 2e klasse te supporten. Aanvang 14.30 uur, maar advies is om eerder te komen en lang te blijven.

Categorieën: