Routiniers nemen afscheid

Aan het einde van dit seizoen nemen enkele routiniers afscheid van de A-selectie van S.C. Stiens. Dat zijn Ewoud Bergsma, Stefan Oost, Pieter Elgersma, Gerbrand Sinnema, Willem Rauwerda en Jordy Weykamp. De meeste spelers gaan op een iets lager niveau verder binnen S.C. Stiens met iets minder verplichtingen. Jordy maakt de overstap naar een andere club.

De afgelopen jaren hebben we kunnen genieten van de kwaliteiten van deze routiniers.

Ewoud, oftewel ‘EB’, is al 13 jaar een vaste waarde binnen de selectie van S.C. Stiens. Als vuurvreter op de backpositie heeft hij menig spits het leven zuur gemaakt. Maar een andere kracht van Ewoud is dat hij één van de sfeermakers is van de selectie. Dat is een belangrijk ingrediënt voor een spelersgroep. In anekdotes komt dan ook vaak de naam van Ewoud naar voren.

Een andere speler die spitsen een akelige middag heeft bezorgd is Stefan Oost. Stefan speelt ook al 13 seizoenen in de hoofdmacht. Vanuit de jeugd naar de hoofdmacht van vvStiens en na de keus van prestatievoetbal op zaterdag, was Stefan de eerste die de overstap naar zaterdag heeft gemaakt. Helaas heeft Stefan vanwege blessureleed dit seizoen alleen in het begin 3 wedstrijden kunnen spelen. Stefan traint wel weer met de groep mee, dus wellicht dat hij tijdens dit seizoen nog in actie kan komen.

Gebrand Sinnema heeft ook aangegeven dat hij na 10 seizoenen alles aan de kant te hebben gezet voor het voetbal, iets minder verplichtingen wil. Gebrand heeft laten zien dat hij technisch begaafd is en een neusje voor de goal heeft met tot nu toe 35 competitiedoelpunten op zijn naam.

De nestor van de huidige spelersgroep is Pieter Elgersma met z’n 35 levensjaren. Na een uitstapje bij buurman DTD is hij twee seizoenen geleden teruggekomen op het oude nest. Wekelijks laat hij zien dat hij nog gemakkelijk mee kan doen in de 2e klasse. Pieter heeft besloten om na dit seizoen gezellig met vrienden te gaan voetballen op recreatief niveau.

Ook de sluitpost Willem Rauwerda neemt afscheid van de A-selectie. Willem heeft zich ontwikkelt als één van de betere keepers van de 2e klasse en heeft S.C. Stiens in meerdere wedstrijden fantastisch op de been gehouden.

Daarnaast nemen we aan het eind van het seizoen afscheid van Jordy Weykamp. Jordy heeft vier seizoenen geleden de overstap gemaakt van Veenwouden naar S.C. Stiens. Deze overgang typeerde Jordy als een man van z’n woord. Hij heeft met z’n fantastische linkerbeen meerdere goals gemaakt en meerdere keren spitsen in stelling kunnen brengen.

Het vertrek van deze jongens biedt uiteraard kansen voor andere spelers binnen de vereniging. Daarnaast is de TC samen met de spelersgroep in gesprek met enkele andere spelers die de hoofdmacht kunnen versterken.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg kunnen we met z’n allen hopelijk nog genieten van de mooie acties van bovenstaande spelers en wensen we ze na dit seizoen alle goeds toe en willen we ze bedanken voor hun inzet voor onze vereniging.

Laatste drie competitiewedstrijden:
Za 11 mei 14:30 uur: thuiswedstrijd tegen Wykels Hallum.
Za 18 mei 15:00 uur: thuiswedstrijd tegen SC Joure.
Za 25 mei 14:30 uur: uitwedstrijd tegen Marum.

Categorieën: