Rondje langs de velden bij S.C. Stiens JO19-1 en JO19-2

Eerste verliespunten voor S.C. Stiens in spannend duel tegen Frisia

Afgelopen zaterdag speelde de JO 19-1 de uitwedstrijd tegen  Frisia en gezien de thuis resultaten van onze tegenstander mocht van onderschatting geen sprake zijn. Inmiddels weten we dat iedere tegenstander tegen de koploper wat extra kan brengen en dit gebeurde ook nu. Met drie geblesseerde spelers aan de kant was het nog flink puzzelen om een team op de been te brengen.

Met Niek in de basis en de JO 19-2 spelers Nanne en Maurice op de bank konden we los. Vanaf de eerste minuut zaten de spelers van Frisia er boven op en werd er direct druk naar voren gezet. Omdat het hoofdveld van Frisia net zo slecht en glad is als dat van Stiens was goed combinatie voetbal niet mogelijk en moest er veelvuldig gebruik worden gemaakt van de lange bal. Bovendien hadden onze middenvelders te weinig grip op hun tegenstanders waardoor we moeite hadden om onze aanvallers goed aan te spelen. De eerste twintig minuten gingen dan ook gelijk op met weinig tot geen echte kansen aan beide kanten. Toch komt Stiens op een voorsprong door Jelle die een corner goed inkopt en zo al vele malen doeltreffend is geweest. Lang kan Stiens niet genieten van de voorsprong , want vijf minuten later is het al weer gelijk als de beste man van Frisia vanaf de rand strafschopgebied de afvallende bal fraai in de uiterste hoek schiet. Toch komen we opnieuw op voorsprong door een benutte penalty van Maarten nadat Jelle onderuit is gehaald door de keeper en de scheidsrechter de bal op de stip legt. Met de 2-1 voorsprong gaan we de rust in en is er tijd om het één en ander recht te zetten.

Helaas moet Jelle zich laten vervangen door een enkelblessure, opgelopen bij het penalty moment en Maurice komt op zijn plaats. De opdracht is duidelijk, korter op de man zitten sneller druk zetten en minder met de bal lopen. Toch starten we weer niet scherp  en komt Frisia al vrij snel op 2-2, nadat een uittrap van Dennis via het middenveld direct terugkomt en de linksvoor de bal via de onderkant van de lat in de goal schiet. Als even later hun beste man nog een prima kans naast heeft geschoten nemen we het initiatief over en hebben we het middenveld in handen. Helaas worden vrijwel al onze aanvallen afgefloten , omdat de jeugdige grensrechter denkt dat hij, vaak op advies van de kant bij ieder gevaar moet vlaggen. Jammer dat dit gebeurd en niet passend bij de vereniging Frisia. Toch komen we 10 minuten voor tijd wederom op voorsprong als Maurice de bal handig meeneemt en alleen voor de keeper koel blijft . De koek is bij Frisia wel een beetje op en even later krijgen we  de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, als Arjen zichzelf prachtig vrijspeelt en de vrijstaande Maurice weet te vinden. Maar net op het moment dat deze de bal in de goal wil schieten glijdt hij weg . Dan zitten we in inmiddels in de laatste minuut van de wedstrijd als een Frisiaan de bal op de goal schiet, Teun onze beste en meest gedreven speler  werpt zich in de baan van het schot en via zijn hoofd gaat de bal ver over de goal. De Frisia spelers willen snel de corner nemen als de scheidsrechter tot ieders verbazing en als enige hands heeft geconstateerd. Onbegrip en ongeloof aan onze kant en hilariteit bij de vele supporters van Frisia, maar de bal gaat op de stip en Dennis is kansloos  3-3. Als de scheids een minuut later affluit voelt dit gelijkspel als een nederlaag en lopen we het eerste puntverlies op in deze competitie. De onbegrijpelijke beslissing van de Frisia scheidsrechter heeft helaas directe invloed op de uitslag maar hierbij wil ik wel stellen dat hij niet partijdig was en dat we ook naar ons zelf moeten kijken. Helaas konden we niet hetzelfde brengen als tegen Dronrijp en haalden  teveel spelers niet hun niveau.

Bovendien troffen we een tegenstander die ons niet in ons spel liet komen en dit combineerde met een geweldige wedstrijd instelling. Volgende week spelen we thuis tegen Blauw-Wit en zijn we waarschijnlijk weer redelijk compleet. Wederom dank aan Nanne en Maurice en aan Ruben van JO 17-1 die weer bereidt  waren om als wissel mee te gaan.

JO 19-2 wint met korfbaluitslag bij LSC

Onze mannen mochten zaterdag aantreden in Sneek tegen het plaatselijke LSC en wel om 17.00 uur. Een tijdstip dat de kantine lekker vol zit en er volop wordt nagepraat over de wedstrijden.

Omdat verschillende spelers op dit tijdstip niet konden gingen we inclusief Lars Tuinstra van JO17-1 met slechts 12 spelers op pad. Na een kwartier spelen moest doelman Jarno al geblesseerd het veld verlaten en ging( oud keeper) Jelmer op de goal. Het voetbal was niet best en ook verdedigend stond het niet goed, onze tegenstander die op de laatste plaats staat voelde dat er wat mogelijk was en na 45 minuten stond er een verassende 4-3 op het scorebord. Gelukkig was het voetbal na de pauze een stuk beter  en nam Stiens het heft in handen, wat resulteerde in een spectaculaire 5-7 overwinning.

De doelpunten deze middag kwamen op naam van gastspeler Lars, Robbert, Nanne en topscoorder Jarno die het net maar liefst 4 keer liet bollen. Met de 3 punten op zak gingen spelers en leiders nog even naar de Mac om zo de lege magen te vullen en de overwinning nog even te vieren, helaas zonder Jesse.