Rondje langs de velden bij JO19-1 en JO19-2

Na een prima start van de competitie was de verwachting dat ook de derde wedstrijd van het seizoen uit tegen MKV gewonnen kon worden. De tegenstander, met ook de volle winst uit de eerste twee wedstrijden begon afwachtend en liet Stiens het spel maken. Na twintig minuten ging de tegenstander sneller druk zetten en hadden we het lastig, zonder dat MKV gevaarlijk kon worden.

Het spel was te onnauwkeurig waardoor ook wij niet echt tot doelrijpe kansen kwamen. Het door blessures geteisterde Stiens kreeg net voor de pauze wederom een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Wessel die zelf al de geblesseerde Arjen verving. Op zijn plaats kwam Rients te spelen, het broertje van en ook wel bekend onder de naam Junior. Deze JO17-1 speler had zelf net een wedstrijd in de benen en kon dus nog eens vol aan de bak.

Dan de tweede helft, waarin MKV niet meer in staat was om constant druk te zetten en waarin Stiens enkele dotten van kansen kreeg maar deze niet wist te verzilveren. Dan een corner en toch de 0-1 door een kopbal van Jelle die hier patent op heeft en zijn zeer sterke wedstrijd op deze manier extra glans gaf. Wederom misten we hierna de kans op de genadeklap en bleef MKV hoop houden op de gelijkmaker.

De laatste 20 minuten kwam de Ruben die net als Rients ook al een wedstrijd gespeeld had in het veld voor Timo en mocht hij, op een voor hem vreemde positie voorin gaan spelen. Het moet gezegd dat Ruben met zijn enorme drive en energie het prima invulde. Maar ook Rients speelde een prima tweede helft en liet zien een groot talent te zijn. De laatste 10 minuten ging MKV 1 op 1 spelen maar gevaarlijk werden ze niet mede door het prima verdedigen van Maarten en Jelle. Zo bleef het 0-1 en gingen de punten terecht naar Stiens.

Met alle wisselingen in het team was het logisch dat het spel minder was dan vorige week maar door een prima instelling bleken we toch in staat om de wedstrijd te winnen.

De eigen scheidsrechter van MKV floot een uitstekende wedstrijd en had niet misstaan in Eindhoven afgelopen dinsdag. Man of the Match was deze keer Jelle Weultjes.

De JO19-2 speelde wederom thuis, hoewel het op papier een uitwedstrijd was. De tegenstander was ditmaal Lac Frisia 19-3 en voor hun was het de eerste competitiewedstrijd.

Na de mooie overwinning van vorige week was er veel vertrouwen in de ploeg en smaakte de overwinning naar meer. De eerste helft ging redelijk gelijk op maar net voor de pauze was daar dan toch het doelpunt van de gasten 0-1. Na de rust hetzelfde beeld waarbij Frisia koelbloediger met de kansen omging en uiteindelijk nog twee keer wist te scoren. Het ontbreken van Robert voorin was toch wel een aderlating en mede daardoor wisten  onze jongens het net niet te vinden. Volgende week weer thuis en dan komt de voorlopige koploper op bezoek en zullen we kijken of we in staat zijn om de drie punten in Stiens te houden.