Rondje langs de velden bij de JO19-1 en JO19-2 van sc Stiens

S.C. Stiens spaart FC Harlingen

Zoals vorige week al aangegeven stond zaterdag de wedstrijd tegen de nummer laatst op het programma en dit zijn vaak de lastigste wedstrijden qua beleving en concentratie.

Dacht je vrijdag net dat je voor het eerst na de winterstop compleet bent, krijg je het bericht dat Teun (één van de reuzen) niet kan spelen i.v.m. een blessure. Op zijn plaats komt dan alleskunner Jelle te spelen. De afspraak scherp beginnen en direct er overheen wordt zo enthousiast opgevolgd dat we bij onze eerste de beste aanval zoveel mensen voor de bal hebben dat we in een messcherpe counter lopen en de bal uiteindelijk op de paal zien belanden. De snelle voortzetting van onze kant komt bij Timo terecht en in plaats van zelf te schieten geeft hij de bal breed op de inkomende Arjen die de bal in de verste hoek schiet. Van bijna 0-1 naar 1-0 en na twee minuten hebben we de snelle goal waar we op hoopten. Wat dan volgt is een schouwspel van een ploeg die wel kan maar niet scherp is, tegen een ploeg die wel wil maar niet kan.

Een mooie kopbal van de van Frisia teruggekeerde Stefan de Vries belandt op de lat en zo worden er nog wel meer mooie kansen gemist. Uit één van de vele corners weet Arjen uiteindelijk de bal fraai in de verste hoek te krullen en zo gaan de mannen de rust in met een magere 2-0 voorsprong. In de pauze wordt er aangegeven dat het allemaal wel wat scherper mag dat we sneller moeten spelen en meer moeten bewegen zonder bal. De tweede helft is beter maar het tempo blijft te laag waarddoor de gasten zich steeds weer kunnen hergroeperen. Nadat o.a. Danny een dot van een kans mist is het dan wel raak door een mooie goal van Stefan en even later schiet Arjen een vrije trap er in één keer in en is de stand 4-0. Harlingen slaagt er maar niet in om gevaarlijk te worden en het is Stiens wat de klok slaat. Dan zien we de mooiste goal van de middag, een mooie voorzet van rechts wordt door de ingevallen Wessel perfect terug gekopt en de andere invaller Erik Jan kopt hem erin en scoort zo zijn eerste goal. Even later wederom een mooie voorzet en de beste kopper van het team Jelle kopt zijn zoveelste goal tegen de touwen. Met 6-0 vinden onze jongens het wel best, weer geen goal tegen, drie punten erbij en geen blessures mede ook dankzij het sportieve spel van onze tegenstander.

Zaterdag gaan we naar IJlst en zullen daar vast op meer tegenstand stuiten en hopelijk een tegenstander treffen die ook wil voetballen en niet alleen wil tegen houden.

Ook S.C. Stiens JO19-2 pakt 3 punten tegen een ploeg uit Harlingen

De JO19-2 speelde tegen Zeerobben en de vorige ontmoeting was dermate grimmig dat het einde toen niet gehaald werd. Tijd voor sportieve revanche en omdat er deze keer geen scheidsrechter beschikbaar was nam vaste grensrechter Fedde deze taak op zich. In de eerste helft was Stiens de betere ploeg en nam door Timo ook een voorsprong maar voor de rust werd het toch nog gelijk nadat de achterhoede teveel ruimte weggaf en doelman Jelmer kansloos was op de inzet van hun spits.

Na de rust hetzelfde beeld een wat beter spelend Stiens die wederom door Timo op een voorsprong komt en dit nu niet meer weggeeft. De bevrijdende 3-1 valt uiteindelijk ook en dit doelpunt gemaakt door Maurice zorgt er mede voor dat de punten in Stiens blijven en dat er revanche genomen is in gelukkig een sportieve wedstrijd. Over twee weken komt Friesland naar Stiens en dan is er nog wat goed te maken na de 10-4 nederlaag daar.