Rondje langs de velden bij de JO19-1 en JO19-2

S.C.Stiens JO19-1 spaart SC. Berlikum en pakt de eerste periode

Afgelopen zaterdag ging de JO 19-1 op bezoek bij de nummer 3 in de competitie SC Berlikum, een ploeg die uit de laatste 4 wedstrijden 10 punten had gehaald en dus met veel vertrouwen de wedstrijd inging. De blessures zijn voorbij en we konden dus met een fitte en complete groep van 13 man aantreden en proberen de eerste periode binnen te halen. Op het prachtige kunstgrasveld en onder ideale omstandigheden floot de scheidsrechter om 10.15 voor het beginsignaal en konden we los. De voorhoede zette direct druk op de achterhoede van Berlikum zodat we steeds weer snel in balbezit kwamen en met prima combinatievoetbal en mooie passes van achteruit werden onze voorhoedespelers keer op keer aan het werk gezet . Toch was de eerste uitval van Berlikum zeer gevaarlijk en moest Arjen aan de noodrem trekken en mocht hij blij zijn dat het bij geel bleef.

Na het missen van enkele fraaie kansen was het dan in de 20e minuut wel raak, een mooie voorzet van Danny werd door Edser met een dropkick zeer fraai in de uiterste hoek geschoten en de verdiende voorsprong was daar. Zo af en toe kwam Berlikum er uit en werden ze gevaarlijk door foutjes aan onze kant, maar gelukkig zonder gevolgen. In de 30e minuut wordt Timo na een fraaie steekbal voor de keeper gezet en met prachtige stift passeert hij de doelman voor de tweede keer. Dan het hoogtepunt van de wedstrijd, een hoge voorzet wordt door Jelle, die bijna op de achterlijn stond, met zijn linkervoet in één keer uit de lucht genomen en de bal vliegt precies in de uiterste hoek van de kruising. Wat een goal en wat jammer dat hier geen beelden van zijn. 0-3 is ook tevens de ruststand en we hadden wederom een oppermachtig en prima spelend S.C. Stiens gezien.

Na de pauze, waarin je dan verwacht dat Berlikum nog iets gaat proberen is het direct al weer raak door Arjen die met een schitterden lob de keeper passeert en de wedstrijd definitief beslist. Dan komen Erik-Jan en Wessel voor Jelle en Timo en gaan we vrolijk verder met het creëren van kansen. De 0-5 komt op naam van Maarten uit een terechte penalty en de 0-6 na een zeer fraaie aanval die uiteindelijk door Wessel wordt afgerond. De laatste 20 minuten krijgen we kans op kans en sturen we de moedeloos geworden mannen van Berlikum van het kastje naar de muur, maar hoe mooi de kansen ook zijn de paal en lat en de keeper zorgen ervoor dat we de dubbele cijfers niet halen.

Na 8 wedstrijden komen we steeds meer tot de conclusie dat het wel heel jammer is dat we met dit team niet in de hoofdklasse spelen en dus meer weerstand krijgen. Voor de ontwikkeling van de spelers had dit beter geweest en is het erg jammer dat het vorig jaar net niet gelukt is. Ook nu weer wist de ijzersterke achterhoede de 0 te houden en mag ook Luuk best eens genoemd worden, die de nummer 10 van Berlikum onzichtbaar maakte en op 6 een zeer sterke wedstrijd speelde. Ook een compliment aan de wissels die de tweede helft lieten zien dat het team over 13 gelijkwaardige spelers beschikt en geen enkele zwakke plek kent.

Volgende week gaan we naar Harlingen de nummer laatst en dat zijn altijd de lastigste wedstrijden en van onderschatting mag zeker geen sprake zijn. Henk Andy heeft zijn mannen op scherp gezet ( zie het verslag op de site van FC.Harlingen) en wil heel erg graag van Stiens winnen. De week daarop spelen we thuis de topper tegen Dronrijp, een wedstrijd waar we nu al naar uitkijken. Man of the match, deze keer trainer Hendrik Wolf, die dit team met veel plezier laat voetballen.

S.C.Stiens JO 19-2 wint knap van Sint Annaparochie JO19-1

Onze JO19-2 moest op bezoek naar Sint Anna en deze tegenstander had de laatste weken prima uitslagen neergezet zodat de verwachting was dat het heel erg lastig zou worden. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op en wist Stiens via Maurice een 0-1 voorsprong te nemen. Het was jammer dat er erg veel gezeurd werd waardoor het voetbal er niet beter op werd. Gelukkig ging de JO 19-2 met deze minimale voorsprong de rust in zodat de leiders en trainer dit probleem konden bespreken.

Met veel vertrouwen en goeie afspraken gingen de mannen na de pauze weer het veld in om de voorsprong te verdedigen maar Sint Anna kwam sterk terug en wist zelfs een 2-1 voorsprong te nemen. Gelukkig bleven onze jongens in een goed resultaat geloven en na de 2-2 van Jarno, die sinds hij voorin speelt erg makkelijk het doel weet te vinden, ging men voor de volle winst en werd het spel steeds beter. Opnieuw was het Maurice die scoorde en de voorsprong was daar. Sint Anna probeerde het wel maar de achterhoede stond goed en in de tegenaanval werd Stiens steeds gevaarlijker . De 4-2 van Daan was dan ook het gevolg en tevens ook de beslissing, dat Jarno ook nog de 5-2 maakte was een beloning voor een prima tweede helft en het geloof in het kunnen winnen van deze wedstrijd. Met 9 uit 6 doet JO 19-2 prima mee in deze competitie.