Rondje langs de velden bij JO19-1 en JO19-2

Ook Bolsward maatje te klein voor Stiens, Genot van Ricky en de JWP band

Na enkele eenvoudige overwinningen stond er zaterdag dan een wedstrijd op het programma waarin de verwachting was dat we het wel eens zwaar konden krijgen. De nummer 3  SC Bolsward kwam op bezoek en door alle fusies is dit een vereniging met veel potentie en beschikken ze inmiddels over 3 JO-19 teams. Door de afwezigheid van 2 spelers i.v.m. vakantie hielden we precies 11 man over maar konden we gelukkig  de beschikking krijgen over Niek en was Maurice van JO 19-2 voor de zoveelste keer bereid om op de bank plaats te nemen, grote klasse Maurice. Dan de wedstrijd, waarin vanaf het begin Stiens het initiatief nam en we binnen 10 minuten al 2 mogelijkheden kregen maar het was de keeper die Bolsward behoede. Het spel van onze jongens was van een hoog niveau en de mannen uit Bolsward kwamen niet aan goed voetbal toe, goals konden dan ook niet uitblijven en de eerste was ééntje om in te lijsten. Arjen Dotinga  (de linksback) kreeg de bal net over de middellijn en gaf een schitterende crosspass door de lucht die precies bij de andere Arjen Dotinga terecht kwam, deze nam de bal perfect aan kapte 2 man uit en schoot hem onhoudbaar achter de keeper  1-0 en dit was dik verdiend . Even later wordt Timo binnen de 16 meter onderuit gehaald en de goed fluitende Jordi Brugge kan niks anders doen dan de bal op de stip leggen. Voor Maarten was dit geen probleem en hij schiet de bal hard en zuiver in de hoek 2-0. Tot aan de rust krijgen we nog enkele kansen maar de stand blijft 2-0, een uitstekende eerste helft waarin we alleen meer afstand hadden moeten nemen. Ook trainer Hendrik was dermate tevreden dat hij aan 2 zinnen genoeg had en ging lekker een bakkie doen. Na de rust hetzelfde beeld waarbij Danny en Arjen door hun acties voor veel gevaar zorgen maar vooralsnog de beslissende 3-0 uitblijft. Bolsward probeert het nog wel en ze krijgen ook 2 aardige kansen waarbij één over de goal verdwijnt en één prima gered wordt door Dennis, die verder nauwelijks wat te doen krijgt. Ook Jelle en Niek krijgen nog prima kansen maar de kopbal van Jelle mist richting en het schot van Niek raakt de onderkant van de lat. Voor de laatste 20 minuten komt Erik erin en neemt hij de spitspositie over van Jelle, wat hij prima doet. Dan weer een mooie actie van Arjen aan de rechterkant en Danny weet de 3-0 te scoren, de wedstrijd is beslist maar Stiens neemt geen gas terug en benut optimaal de ruimte die ze krijgen. De 4-0 van Danny en de 5-0 van Arjen na een mooie solo geven de overwinning nog meer glans. Ook onze hoofdtrainer die aandachtig toeschouwer is heeft dan al gezien dat er een talentvolle lichting aan aankomt.

Als Ricky later in de middag zijn tophit genot zingt gaan de gedachten weer even terug naar deze ochtend waar het genieten was van onze jongens die met 21 uit 7 de trotse koploper zijn in hun competitie. De keuze van man of the match was erg lastig, aangezien iedereen een prima wedstrijd speelde en je dus anderen eigenlijk tekort doet. De keuze is deze keer gevallen op Arjen Dotinga x2 de één ongrijpbaar en de ander onpasseerbaar. Over 2 weken uit naar de nieuwe nummer 3 Berlikum waar we het in de beker erg lastig tegen hadden , dus van overschatting mag geen sprake zijn.

Na de zeer gezellige Hollandse middag in de kantine eindigt de dag in de Kern waar de JWP band de hits uit de jaren 70 en 80 laat herleven, genieten was het, ze kwamen uit…… Bolsward .

S.C.Stiens JO19-2 wint nipt maar verdiend van Blauw-Wit 34

Om 14.30 speelt de JO19-2 haar thuiswedstrijd op het veel besproken kunstgras en dit moet duidelijk weer wennen. Met Erik en Nathan als gastspelers beschikken Fedde en Tjeerd over 14 fitte spelers en moet het mogelijk zijn om de punten in Stiens te houden. Na 3 nederlagen zijn onze mannen ook wel weer toe aan een overwinning en vanaf minuut 1 krijgen we kansen, heel veel kansen. Als  Jarno binnen het kwartier de 1-0 laat aantekenen verwacht iedereen een grote overwinning. Gelukkig voor Blauw-Wit staat er een uitstekende keeper op goal , die redding na redding verricht. Zoals al eerder aangegeven hebben de spelers moeite met het snelle kunstgras en zijn veel passes te hard waarddoor er veel mogelijke kansen de mist ingaan. Dat het bij de rust uiteindelijk maar 1-0 staat mag een wonder heten. Na de pauze zien we hetzelfde gebeuren, kansen de één nog mooier dan de ander maar hij gaat er steeds maar niet in. Gelukkig staat Jurre achterin een prima wedstrijd te spelen zodat de uitvallen van Blauw-Wit tijdig worden onderbroken en Jarno vrijwel niet in actie hoeft te komen. Als de scheidsrechte na 90 minuten affluit is het nog steeds 1-0 en zie je meer teleurstelling dan blijdschap, toch is dit niet helemaal terecht want 1-0 is ook 3 punten en 0 tegen is ook wel weer eens lekker. Het feit dat er zoveel kansen gecreëerd worden zegt ook wel iets over het voetbal op zich waarbij er bij vlagen prima samen gespeeld werd.