Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C.Stiens 23 april 2016

B2 blijft na overwinning ongeslagen

Om 12.30 moest B2 aantreden tegen Be Quick Dokkum B3, een ploeg waar uit met 0-8 van was gewonnen dus lag onderschatting op de loer. Al snel bleek dat B2 de betere ploeg was maar heel veel kansen leverde het overwicht niet op. Jelmer probeerde het met een paar afstandsschoten maar deze gingen net over. Na een klein half uur kwam dan toch de verdiende voorsprong door een schitterende uithaal van Rients die als een granaat achter de keeper verdween. Deze 1-0 was ook tevens de ruststand en ook na de pauze hetzelfde beeld. Stiens dat aanviel en Be Quick dat loerde op de counter waarmee ze af en toe gevaarlijk werden. Gelukkig is doelman Jarno al weken in prima vorm en ook nu keepte hij weer attent.

Dan het moment van de wedstrijd na een snelle aanval komt Nick goed door en als hij ook de keeper voorbij is wacht hem alleen nog een groot leeg doel, helaas schiet hij de bal op de paal en is er  geen verdiende 2-0 voorsprong. Ongeloof bij iedereen maar ook dit hoort bij voetbal. Als diezelfde Nick even later opnieuw voor de goal komt lobt hij de bal prachtig over de keeper heen maar helaas  stuit deze bal via de onderkant van de lat het veld weer in. Nog steeds dus maar 1-0 en waar je dan bang voor bent gebeurd dan toch, een snelle counter over de linkerkant en de behendige linkerspits van Be Quick weet de bal in de uiterste hoek van het doel te schieten. Met nog ruim vijf minuten te spelen een enorme teleurstelling voor de mannen van Hendrik Jansma, die dit team heel aardig laat voetballen en de poppetjes op de juiste plaats heeft gezet. Maar dan, vanaf de aftrap gaat de bal over de rechterkant naar voren waar Leon de bal goed voor de goal zet en Nick nu wel koel blijft  2-1. De laatste minuten komt de overwinning niet meer in gevaar en zo blijft B2 ongeslagen en nog zonder puntverlies. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Wijckels Hallum, succes  mannen.

C junioren winst en verlies

Voor de C2 stond de uitwedstrijd tegen het sterke Tzummarum C1 op het programma, de ploeg die het team van Jordy en Tim ook al uitschakelde voor de beker en dus de Europese  droom in de prullenbak liet verdwijnen. Thuis werd met 0-5 verloren maar voetballend waren onze jongens toen niet minder. Op papier dus een zware wedstrijd maar gelukkig wordt de wedstrijd op gras gespeeld en is er dus kans op revanche. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat C2 enkel en alleen voor de drie punten naar Tzummarum was gekomen  en dit zeer tot genoegen van de beide trainers. De eerste kansen werden nog gemist maar daarna was het raak door een doelpunt van Melvin die de bal binnenschoot, hiermee bepaalde hij ook de ruststand. Na de pauze kreeg Tzummarum kansen maar gelukkig is er dan altijd de sterk keepend Rindert-Jan en zo bleef het 0-1. Dan een splijtende pass van Jurre  op de attente Melvin en deze bleef koelbloedig en zorgde zo voor de 0-2 voorsprong. De opluchting was groot totdat een paar minuten later er een penalty werd gegeven aan Tzummarum na een overtreding van Melle. De 1-2 was een feit en dit was het moment waarbij trainer Jordy met knikkende knieën en klotsende oksels langs de kant kwam te staan want het zal toch niet meer mis gaan ????. Maar mede door de sfeeractie van de meegereisde ouders beter bekend als de harde kern bleef het geloof in een goed resultaat.

Vlak voor tijd schoot Melvin vanaf 25 meter zijn derde doelpunt in de touwen en de opluchting, ontlading en vreugde was groot bij iedereen die aanwezig was van S.C. Stiens. Na afloop in de kantine had Jordy zoals altijd onder genot van een biertje het grootste woord en vertelde hij aan iedereen dat hij tegen Melvin had geroepen SCHIETEN en dat het dus zijn assist was. Maar ja we kennen Jordy, het zal wel door de gele rakkers komen en nemen we het maar met een korreltje zout. Heren van C2 gefeliciteerd met deze knappe en verdiende overwinning. ( dit verslag is van trainer Tim Bruinsma ).

Thuis in Stiens moest C3 het opnemen tegen MKV C1 uit Leeuwarden en velen herinneren zich nog de spectaculaire uitslag daar van 7-5. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft stond er een 0-1 achterstand op het bord en was er nog van alles mogelijk tegen de koploper. Helaas lukte het de tweede helft niet om de stand om te draaien en ondanks de prima kansen die er waren was het MKV wat doeltreffender was en uiteindelijk met een 1-4 overwinning naar huis terug keerde.

D junioren van alles wat

In Dronrijp speelde D1 tegen het combinatie team van Dronrijp en Foarut en deze ploeg stond maar één plaats hoger op de ranglijst. Alle kans dus om opnieuw drie punten te pakken. Helaas bleef het bij 1-1 en daarmee kreeg D1 gezien het aantal gemiste kansen te weinig.

Koploper D2 moest het opnemen tegen Be Quick Dokkum en dit bleek best nog wel een lastige wedstrijd te zijn volgens trainer Gerrit Winkel. Na een leuke wedstrijd gingen de punten mee naar Stiens en was de 2-4 overwinning wel terecht. Met nog vier wedstrijden te gaan en acht punten voorsprong staan de jongens er geweldig voor.

Koploper Zeerobben kwam op bezoek in Stiens om het op te nemen tegen onze D3 en dat hebben ze geweten. Trainer Peter-Paul had de jongens opdracht gegeven om zo snel mogelijk de tegenstander onder druk te zetten en dit deden de jongens geweldig. De spelers van Zeerobben kwamen maar niet in hun spel en raakten hierdoor geïrriteerd wat hun spel niet ten goede kwam. Bij rust stond het 1-0 en dat was zonder meer verdiend te noemen. Na de pauze bleef Stiens het zelfde spel spelen en wat Zeerobben ook probeerde men kwam maar niet in hun spel. De uiteindelijke 2-1 overwinning was een prachtige prestatie van het hele team, gefeliciteerd mannen.

De D4 tenslotte moest het thuis opnemen tegen Wijckels D2 en over de eerste helft was trainer Rob Landstra ondanks de achterstand zeer tevreden. Na de rust lieten de jongens de koppies hangen toen de 0-2 viel en daardoor kon Wijckels uitlopen naar een 0-6 overwinningen dat was niet nodig geweest.