Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C.Stiens – 16 april 2016

A1 nog twee finales te gaan

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Franeker op het programma, het team wat de eerste periode won en daarna een vrije val naar beneden maakte. Uit was een 1-2 overwinning in de laatste minuut nog weggegeven dus van onderschatting mocht geen sprake zijn. Door blessures en ziekte waren er maar twaalf spelers beschikbaar, maar gelukkig was B1 speler Robert v.d. Kamp bereid om als tweede wissel te fungeren.
De eerste helft werd er aardig gevoetbald ondanks de harde wind, die helaas net weer op zaterdag aanwezig was en stond er een verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord. Na de rust werd het spel er niet beter op maar werd er nog wel gescoord en zo bleef A1 in het spoor van koploper SDS die zelf ook weer ruim won. De doelpunten makers waren deze keer Arjen, Danny en Youri. Robert speelde nog een groot deel van de tweede helft en deed dat wederom prima. Zaterdag geen wedstrijd en dan Zwaluwen uit en hopelijk is de wedstrijd thuis tegen SDS op 7 mei dan de grote finale.

Onze A2 moest uit naar koploper Minnertsga A1 en moest het doen zonder keeper Rick die door een blessure helaas niet kon keepen. Tot de rust ging het prima en ondanks de 3-1 achterstand werd er goed gevoetbald. Na de pauze voerde Minnertsga de druk nog wat meer op en kreeg A2 het steeds lastiger. Uiteindelijk werd het 8-1 en speelde het gemis van een echte keeper natuurlijk een grote rol. Hulde voor Jarno Dijkstra die aangaf wel te willen keepen en daarmee een groot compliment verdiend.

B junioren pakken de volle winst

De B1 had na de winterstop nog niet gewonnen en dat moest tegen Trynwalden dan maar gebeuren. Door het afstaan van Robert aan A1 ging men met precies 11 man weg en werden in de rust de C1 spelers Hendrik en Rients persoonlijk door hun trainer Aron daar gebracht. Op het oudste kunstgrasveld van Friesland waar slidings sterk worden afgeraden, liet B1 zien dat ze prima kunnen voetballen. Iedere aanval begon van achteruit en met name de linkerkant met Tim, Hotze en Thimo liep als een trein. Het was dan ook niet vreemd dat de eerste twee goals vanaf die kant kwamen, waarbij Hotze twee keer de beslissende voorzet gaf waaruit Thimo en Jorn konden scoren. Na de pauze bleef B1 goed voetballen en zagen we mooie aanvallen waaruit Tim uit een corner en Jorn wederom wisten te scoren. Ook Hendrik en Rients voetbalden prima mee als invallers en Hendrik wist zelfs ook nog een doelpuntje mee te pikken. Uiteindelijk won B1 met 1-6 na een goed gespeelde wedstrijd.

Het team van Hendrik Jansma, de B2 ging op bezoek bij de Feanstars en ook deze wedstrijd werd gewonnen. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 1-4 en na vier gespeelde wedstrijden heeft dit team de maximale score van 12 uit 4 en wordt er al stiekem aan een kampioenschap gedacht. Zover is het nog niet maar als over twee weken de naaste concurrent Wijckels wordt verslagen kan men al een aardig gat slaan.

C junioren doen weer goede zaken

Thuis tegen Flevo Boys wist C1 wederom te winnen en op de site staat inmiddels ook een verslag van deze wedstrijd.

Na de 3-0 overwinning op DTD vorige week , speelde C2 thuis opnieuw een derby en wel tegen Wijckels Hallum C1. Dat C2 goed kan voetballen en over talentvolle voetballers beschikt is reeds bekend en dan komen de resultaten vanzelf. Zo ook in deze wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen waardoor C2 weer aansluiting krijgt met de top 3.

In Rinsumageest moest C3 het opnemen tegen VCR C1 en deze tegenstander bleek net even wat sterker te zijn. Het is natuurlijk ook een C1 waar je tegen speelt en dus is het ook geen schande om hier van te verliezen. Met een 3-1 nederlaag gingen de mannen van Rick en Erik weer naar Stiens maar wel met de wetenschap dat er nog de nodige punten gepakt zullen worden.

D pupillen 2x winst en 2x verlies

Om 09.00 uur speelde D1 thuis tegen Leovardia en gezien de stand op de ranglijst moest hier van gewonnen kunnen worden. De harde wind speelt zeker bij de jongere jeugd vaak een grote rol en dat was nu ook weer zo. Bij rust was het nog 0-0 en warden de betere kansen voor D1. Na de rust hetzelfde spelbeeld een beter Stiens maar ook een Leovardia dat best aardig kan voetballen, zeker als je ziet waar ze staan. Gelukkig weet D1 toch één keer te scoren en zo blijven de punten wederom in Stiens en is D1 na de winterstop bezig aan een prima serie.

Koploper D2 speelde thuis tegen de nummer twee ,Franeker en bij winst kon men een gat slaan van zes punten. Met een klinkende 5-2 overwinning liet D2 zien vol te gaan voor het kampioenschap en met nog vijf wedstrijden te gaan is dit zeker mogelijk. Als trainer Gerrit Winkel de mannen scherp weet te houden en de jongens zo blijven voetballen dan kan het niet mis gaan.

Tegen Blauw-Wit kon de D3 geen punten mee naar huis nemen en verloor het met 4-1. De voorjaarscompetitie is een sterkere competitie dan de najaars en ook hier laat D3 zien goed mee te kunnen. Het team speelt naar zijn mogelijkheden en met 6 ui t 5 doen ze prima mee.

Voor D4 stond er uitwedstrijd naar Ameland op het programma en dit voelt altijd als een soort schoolreisje. Jammer dat het weer wat tegen zat maar toch is het altijd een leuke ervaring om op een eiland te voetballen. De tegenstander Geel-Wit is de koploper in deze klasse en dus was dit een zware wedstrijd voor D4. De 3-1 nederlaag was verdiend maar D4 kon toch met een goed gevoel terug keren naar Stiens.