Koptekst 4

Koptekst 5

DOwnload indeling

Al met al een fantastische middag

Om 10.30 uur speelde onze A1 thuis tegen GAVC, een tegenstander die maar 3 punten minder had en er kon dus afstand genomen worden van deze ploeg. Het begin was duidelijk voor S.C. Stiens en GAVC stond erbij en keer erna. De 1-0 van Fedde was dan ook een logisch gevolg en een grote overwinning leek er in te zitten, maar dat zou niet gebeuren. Langzaam maar zeker kwam GAVC beter in de wedstrijd en kreeg het middenveld van Stiens het steeds lastiger, dit resulteerde ook in kansen maar Dennis was alert. Toch was het Stiens die de 2-0 wist te maken, door een goal van Danny die de bal over de keeper in het doel kopte en dit was tevens de ruststand. Na de pauze een beetje hetzelfde wedstrijdbeeld waarbij GAVC makkelijker combineerde en Stiens het niet lukte om de bal in de ploeg te houden. Teveel spelers haalden niet hun normale niveau en er werden ook weinig kansen gecreëerd. Het laatste deel van de 2e helft was duidelijk voor GAVC, Dennis kreeg het drukker en drukker en toen dan toch de verdiende tegentreffer viel werd het nog billen knijpen. Maar gelukkig kon de 2-1 vast gehouden worden mede dankzij enkele geweldige reddingen van Dennis die dan ook de man van de wedstrijd werd en liet zien wat velen al wisten. Weer drie punten voor het team van Hendrik en Sieb met als resultaat een mooie tweede plaats achter koploper Franeker maar wel na een moeizame wedstrijd.
A2 was afgelopen zaterdag vrij en B1 ging op bezoek bij Blauw-Wit en mocht al om 8.45 uur aantreden. De afgelopen twee wedstrijden waren onnodig met 3-2 verloren dus werd het tijd voor een overwinning ook om zo de derde plaats in zicht te houden. Het begin was erg moeizaam en de spelers moesten blijkbaar wennen aan het vroege tijdstip. Na een 1-0 achterstand werd het voor rust nog 1-1 en was alles nog mogelijk. Na de pauze kwam B1 opnieuw op achterstand maar uit een penalty tien minuten voor tijd werd het toch weer gelijk. In de laatste minuten probeerde S.C. Stiens toch nog de overwinning binnen te halen en dit leek te gaan lukken door Timo, maar zijn schot kwam via de binnenkant van de paal in de handen terecht van de keeper die de bal direct ver naar voren schoot over de verdediging heen waardoor de spits van Blauw-Wit alleen op Regilio af kon lopen en kon scoren. Geen 2-3 maar 3-2 het verschil tussen winst en verlies was één centimeter, hoeveel pech kun je hebben. In Stiens speelde B2 tegen koploper Lwd Zwaluwen en de vraag was hoe zou de verdediging zich houden tegen deze veel scorende ploeg. Met 43 goals uit 5 wedstrijden mag je daar best even over nadenken. Het antwoord is prima, slechts 2x lukte het Zwaluwen om te scoren en dit was net voldoende om de 3 punten mee te nemen naar Leeuwarden aangezien Stiens 1 x wist te scoren.
Ook in Stiens speelde C1, tegen de nummer laatst FC Harlingen, waar in de beker nog met 13-1 van was gewonnen. Als trainer praat je dan over “ niet onderschatten’’ maar in de praktijk gebeurd dit toch. Met 4-1 doet C1 zichzelf tekort omdat het doelgemiddelde best nog wel eens bepalend kan zijn in de race om het kampioenschap. In Veenwouden voelde C2 zich bestolen toen bij een 1-0 voorsprong de bal door de spits wel erg opzichtig met de hand werd meegenomen en deze de rechts- buiten aan kon spelen die zeker een meter buitenspel stond en zo kon scoren. De plaatselijk scheids zag geen hands en wou van buitenspel ook niks weten en hielp zo zijn cluppie aan een onverdiend punt. Dan de C3 het team dat het zo goed doet in de competitie en stiekem nog hoopt op het kampioenschap. Een dik verdiende 7-1 overwinning tegen Leovardia was het resultaat en zo blijft de achterstand slechts 3 punten op koploper dat nog geen punt verspeeld heeft. Bij de D pupillen speelde D1 tegen koploper BroeksterWalden en zij gaven de eerste helft prima partij met een 2-2 ruststand mochten de bezoekers nog het meest tevreden zijn. Na de rust kon D1 niet meer hetzelfde brengen en liepen de mannen uit Damwoude uit naar een 2-5 overwinning die op basis van de tweede helft verdiend was. D2 speelde ook thuis, tegen naaste concurrent FVC D2 en won overtuigend met 3-0. Trainer Gerrit Winkel was erg tevreden over het spel en de inzet en zag zijn ploeg stijgen naar de tweede plaats. In Berlikum mocht D3 al om 08.30 uur starten tegen de D2 en waren voetballend veel beter dan hun tegenstander. Omdat Berlikum over te weinig spelers beschikte deden ze een beroep op twee MC1 dames die de achterhoede kwamen versterken en dit bleek voor de kleine aanvallers uit Stiens een niet te nemen horde. Wat men ook probeerde altijd zat er wel weer een groot been tussen en ondertussen bleek de snelle spits van Berlikum wel erg trefzeker te zijn. Een geflatteerde 5-1 nederlaag was het resultaat in een prima gespeelde wedstrijd.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.