Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C. Stiens

Op deze winterse zaterdag kwamen  A1, B1 en C1 in actie voor de competitie waarbij onze A1 het op moest nemen tegen Blauw-Wit’34, de heen wedstrijd zal bij ieder nog in het geheugen staan. Na een 0-4 voorsprong werd in het laatste kwartier de zekere zege nog weggeven en vandaag was dus de mogelijkheid op revanche. Door de afwezigheid van 4 spelers zat alleen B1 junior Robert v.d. Kamp op de bank, die later een prima debuut zou maken.

Mooie zaterdag voor A1

Vanaf het begin was Stiens de betere ploeg en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Na een prima actie van de goed spelende Harry, kwam de bal bij Youri die in de 16 onderuitgehaald werd en daarna de penalty zelf benutte. De verdiende voorsprong was daar en het was wachten op meer doelpunten. Na een prachtige pass van de altijd hardwerkende Jurre kwam Christian alleen voor de keeper en zijn geblokte schot ging via een kluts toch in de lege goal. Opnieuw was het Christian met een kans maar zijn inzet belande deze keer op de paal. Net voor rust kon Youri het definitief beslissen maar alleen voor de keeper schoot hij naast. Direct na de pauze waren er op nieuw prima mogelijkheden voor Youri en Fedde maar hun vizier stond deze zaterdag niet op scherp.

Robert kwam erin voor de geblesseerde Edser en hierdoor moest Fedde een linie terug en was het even zoeken waardoor Bl.Wit sterker begon te worden en enkele malen gevaarlijk wist te worden. De onrust sloop er wat in en omdat Maarten en Teun regelmatig mee naar voren gingen lag er veel ruimte achter onze verdediging waardoor Blauw Wit steeds snel de diepte zocht. Aan de andere kant kregen ook wij steeds meer ruimte en kans op kans. Na een prachtige snelle aanval  gaf Christian de bal goed voor op Robert en hij bekroonde zijn goede invalbeurt met een doelpunt nadat hij eerder nog alleen voor de keeper net niet wist te scoren. De overwinning was een feit en de kritiek kan zijn dat we te slordig omgaan met de kansen waardoor we de tegenstander te lang het gevoel geven dat er nog wat mogelijk is. Als later blijkt dat de nummer twee, SDS gelijk heeft gespeeld en dat Franeker verloren heeft kunnen we spreken van een prima zaterdag en dat we koppositie weer steviger in handen hebben.

S.C. Stiens B1

B1 moest naar Frisia en dat zijn altijd lastige wedstrijden. Thuis was ruim gewonnen en gezien de stand zou dat nu eigenlijk ook moeten kunnen. het liep toch wat anders na een 1-0 achterstand wist Thimo gelijk te maken in een matige eerste helft. Na de speech van trainer Adrie kwam Stiens goed uit de kleedkamer maar door een foutje achterin kwam Frisia toch weer op voorsprong. De verdiende gelijkmaker kwam uiteindelijk op naam van C junior Hendrik Link die koppend scoorde.

S.C. Stiens C1

In Stiens speelde C1 tegen GAVC en deze wedstrijd moest gewonnen worden om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Voor de rust een veel beter Stiens, dat met slechts een 2-1 voorsprong de rust inging . Direct na de rust word het 3-1 door een schitterende lob van de snelle Warner en de wedstrijd lijkt beslist. Maar nog geen 3 minuten later schiet de spits van GAVC een vrije trap prachtig in de bovenhoek en is het toch weer spannend. Daarna zien we het spel van Stiens steeds minder worden wint het felle GAVC steeds meer de duels. Kansen zien we nauwelijks meer en blijft het bij een 3-2 overwinning voor Stiens na een hele matige tweede helft.