Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C. Stiens – 12 maart 2016

Eindelijk konden vrijwel al onze jeugdteams weer los op deze prachtige zaterdag.

A1 tegen M.K.V.

Voor onze A1 stond er de wedstrijd op het programma tegen de nummer laatst M.K.V. Na twee teleurstellende wedstrijden moest er vandaag gewonnen worden om niet achter te raken op concurrent S.D.S. Na een matig begin kwam A1 toch op voorsprong na een mooie aanval waarbij Fedde de bal prima voortrok en de goed spelende Christian de bal prachtig in de verste hoek schoot. Het spel bleef matig en op het middenveld stond het niet goed waardoor er veel te veel ruimte lag waar M.K.V. goed mee omging.

De gelijkmaker kwam uit een vrije trap die ondanks de muur zo in de linker hoek werd geschoten en dit was ook het enige wat er nog te melden viel uit de eerste helft. Na de pauze ging Stiens beter voetballen en kwamen er ook kansen maar Youri, Fedde en de ingevallen Rick konden allen voor de keeper maar niet scoren. Toch kwam de verdiende voorsprong uit een mooi schot van Youri die daarvoor nog de lat had geraakt na een prachtige lob.

De laatste minuten waren spannend niet zozeer omdat MKV zo aandrong maar meer om het feit dat A1 al 4 keer een zekere overwinning in de laatste minuten heeft weggegeven. Helaas zou dat nu ook weer gebeuren, de klok stond al op 90 minuten toen MKV uit de laatste corner kon scoren waarbij de doelpuntenmaker vrij kon inkoppen. Onbegrijpelijk dat met al die lange mannen die in de A1 spelen dit kan gebeuren. Wederom twee verliespunten na een wedstrijd die niet goed was en waar je je afvraagt of iedereen wel beseft dat dit team een unieke kans heeft om eindelijk eens wat te winnen. Mannen er is nog niks verloren maar er zal wel wat moeten veranderen zodat we hopelijk weer het A1 van voor de winterstop krijgen te zien. De wedstrijd werd gefloten door scheidsrechter Stephan v.d. Meer en dit deed hij prima.

A2 verliest van Frisia

Ook in Stiens speelde A2 en wel tegen de nummer 2 in de competitie Frisia A3. Na een hele matige eerste helft speelde A2 in de tweede helft een stuk beter maar verloor het uiteindelijk toch wel terecht met 1-3.

Uitwedstrijden B1 en B2

In Leeuwarden speelde B1 tegen de LWD Zwaluwen en na een prima 2-2 gelijkspel vorige week tegen het sterke GAVC gingen de mannen van Adrie Stork met veel vertrouwen de wedstrijd in om bij winst de vierde plaats weer in handen te krijgen. Helaas zat dit er geen moment in en na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0 voor Zwaluwen ondanks het prima keeperswerk van Jelle, die laat zien dat hij een zeer talentvolle doelman is.

In Dokkum ging onze B2 pas om 16.15 uur los maar dat weerhield ze niet om met een klinkende 0-8 overwinning terug te keren naar Stiens waar een zeer tevreden coach Hendrik Jansma pas om 19.00 uur nog even kon genieten van een welverdiend biertje.

C-junioren

Dan de C1, het team wat van de selectieteams het beste uit de winterstop is gekomen door voor de vierde keer op rij te winnen. Nu was het FVC C1 dat met een 2-1 nederlaag naar huis terug ging waardoor C1 nog steeds op de tweede plaats staat en hopelijk nog mee gaat doen om het kampioenschap. C2 moest het opnemen tegen Tzummarum C1 dat met vele dispensatie B junioren naar Stiens kwam. Maar ook de rest van het team kon zo door voor een B junioren team waardoor het fysiek een ongelijke strijd werd. Ondanks het kranige verweer werd het uiteindelijk een 5-0 nederlaag wat geen schande is tegen dit team. Dan de C3, spelend tegen MKV C1 waarbij de toeschouwers af en toe dachten dat ze bij een korfbal wedstrijd aanwezig waren. Toen de scheidsrechter affloot na een 2-3 ruststand stond er 7-5 op het scorebord helaas in het nadeel van C3.

D-junioren

De D1 junioren speelden tegen Feanstars en na twee prima overwinningen op rij waren de verwachtingen dat ook tegen deze ploeg er mogelijkheden zouden zijn. Een goed resultaat zat er de hele wedstrijd niet in en de 1-4 nederlaag was dan ook volkomen terecht. Helaas ging de wedstrijd van D2 niet door en kwam ook de D4 niet in het veld. De D3 tenslotte ging op bezoek bij Zeerobben, waar één doelpunt uiteindelijk de wedstrijd besliste in het voordeel van de gastheren.